logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak stworzyć zmieniający się baner z grafikami i linkami w HTML?

serwis_matryc 13 Gru 2012 14:55 2481 3
REKLAMA
  • #1 11646479
    serwis_matryc
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Witam, mam 5 grafik o tej samej wielkości, chciałbym aby były wyświetlane na zmianę w tym samym miejscu na stronie, chciałbym aby po kliknięciu w daną grafikę było przejście na konkretną stronę, jaki kod html do tego zastosować?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 11646621
    serwis_matryc
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    niestety nie mam możliwości edycji ani head ani niczego innego oprócz pojedynczych podstron, dlatego potrzebuje coś najprostrzego a najlepiej tylko w samym html-u, żeby tylko na podstronie wstawić kod

Dodano po 3 [godziny] 10 [minuty]:

ma ktoś jakiś pomysł na jakiś prosty rotator banerów, którego cały skrypt będzie można umieścić na danej podstronie
    to tak naprawdę tylko kilka zmieniających się grafik z odnośnikami, tylko nie wiem za bardzo jak w tej sytuacji coś tu wymyśleć

mam stronę na nazwa.pl gdzie jest wykupiona strona www, którą mogę edytować tylko poprzez activewww, jednak nie można edytować head, nawet jak ręcznie wprowadzę zmiany to ich system ich nie zaakceptuje lub strona się sypie. A ftp do tej strony jest zrobiony tak że do całości plików ma tylko webmaster z nazwa.pl dostęp, ja mam tylko dostęp do części plików (grafiki itp)
  • #4 11649780
    arnoldziq
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 300
    To co piszesz mnie przeraża !
    Jak to nie masz dostępu? Do własnej strony?
    Czas chyba zmienić dostawcę hostingu.

W samym HTML-u nie da się tego zrobić. Musisz zastosować przynajmniej JavaScript. Niestety, nawet najprostsze skrypty powinny być zamieszczone w nagłówku dokumentu.
REKLAMA