logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Niedrukujący Canon S450. Po włączeniu drukarka cały czas miga.

invx 06 Lut 2005 20:32 1916 6
REKLAMA
  • #1 1204551
    invx
    Poziom 25  
    Ocena: 102
    Canon s450 , system Windows XP Professional . Drukarka po włączeniu cały czas "miga", nie przyjmuje żadnych dokumentów do drukowania

Po podaniu dokumentu do drukowania ,wyświetla przesyłanie danych do drukarki , po kilku sekundach : " drukowanie tego dokumentu nie powiodło się " -przejdz do zadań pomocy. W drukarce cały czas miga dioda na pomarańczowo i ani drgnie .Drukarke i komputer włączałem juz kilkakrotnie.

P.S.
    temat pisze w imieniu mojego znajomego :)
  • REKLAMA
  • #2 1204763
    bozio
    Poziom 22  
    Ocena: 21
    Dwa pytania pomocnicze:
    Czy głowica jest tylko w jednym położeniu i nie przesuwa się do miejsca "parkowania" nawet po właczeniu i wyłączeniu?
    Podaj typ głowicy?
  • REKLAMA
  • #3 1204807
    Kobra
    Poziom 18  
    Ocena: 50
    Witam
    Miganie drukarki informuję Ciebie o uszkodzeniu
    Musisz zliczyć ile razy błyśnie na pomarańczowo i zielono
    Bez tej informacji nic nie mozemy pomóc
    Pozdro
  • REKLAMA
  • #4 1205057
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 1205165
    dziubann
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Waste Error Reset

1: Power off printer
    2: Hold Resume button then press and hold POWER, the beeper will sound once.
    3: Hold POWER and release RESUME
    4: Press RESUME twice
    5. Release Power button
    6: When the indicator lights steady, press RESUME three(3) times. The indicator should be orange.
    7: Press Power to set data
  • #6 1205213
    bozio
    Poziom 22  
    Ocena: 21
    Error Condition/////Indicator/////Beeps////ErrorCode//////Possible Solution

//Waste full///////6xOrange///////10//////////5B00///////////Needs Service

Prawdopodobnie to będzie to.
    Niezauważyłem lekarstwa ;)
  • REKLAMA
  • #7 1297726
    radi
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam,
    Miałem niedawno podobny problem z drukarką canon i450.Taki jak opisany na samym początku.Okazało się, że w miejscu, gdzie powinna znależć się głowica z tuszami dostała się nitka.Ugrzęzła ona pomiędzy gąbkami pod tusz.Wyjąłem ją i po sprawie.

pzdr

Podsumowanie tematu

✨ Drukarka Canon S450 podłączona do systemu Windows XP Professional nie drukuje, a dioda pomarańczowa miga ciągle po włączeniu urządzenia. Próba drukowania kończy się komunikatem o niepowodzeniu. Głowica drukująca przesuwa się i parkuje prawidłowo. Miganie diody to 6 błysków pomarańczowych i 1 zielony, co wskazuje na błąd przepełnionego pojemnika na zużyty tusz (Waste Full) z kodem błędu 5B00, wymagający serwisu. Zaproponowano procedurę resetu błędu Waste Error Reset poprzez kombinację przycisków POWER i RESUME. W podobnym przypadku z modelem Canon i450 problemem była nitka blokująca głowicę, którą usunięto fizycznie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA