logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaka karta sieciowa USB do MSI Z77A-G43 z dobrym zasięgiem i przepustowością?

wodnym 23 Gru 2012 09:27 1479 6
REKLAMA
  • #1 11686910
    wodnym
    Poziom 9  
    Witam.

Płyta główna:
    MSI Z77A-G43 Intel Z77 LGA 1155.

Karta sieciowa:
    PLANET WNL-9501 Bezprzewodowa Karta Sieciowa PCI-Express x1 [ 802.11n ]

Problem w tym, że karta graficzna zasłania slot, w który ma być wsadzona ta karta sieciowa. Nic na to poradzić się niestety nie da.

Czy ktoś mógłby doradzić jakąś kartę sieciową montowaną w środku lub podłączaną przez USB? Zależy mi na dobrym przesyle i zasięgu. Karta do środka nie powinna być montowana do PCI Express x1, bo jak już pisałem karta graficzna uniemożliwia taki montaż.

Kartę chciałbym połączyć na początku z: TL-WR340G
    Docelowo byłaby podłączona do: AirLive WL-5450AP

Wesołych świąt! :D
  • REKLAMA
  • #2 11686919
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1528
    Masz tam 3 złącza PCI, kup karte ethernetową PCI - na allegro za 15zl z wysyłką.

Dodano po 1 [minuty]:

Jeśli chcesz kartę WIFI to np WN722N,

WIFI w zabudowie , to loteria, dopóki nie spóbujesz nie będziesz pewny jak z pokryciem będzie. Generalnie jedna ściana OK, dwie może, trzy raczej nie. Sufit na pewno więcej niż jedna ściana (zbrojenie dodatkowo)

Więc jak masz możliwość to ciąg kable.
  • REKLAMA
  • #3 11686950
    wodnym
    Poziom 9  
    Kabel odpada na 100%. Ostatnio był remont i na kabel nie ma szans. :)

Karta Wi-Fi podana przez Ciebie pracuje w standardzie N. Sprawdzałem i te urządzenia, z którymi karta ma się łączyć takiego standardu nie obsługują.

W załączniku przesyłam plan mieszkania - router jest w pomieszczeniu 1, komputer w pomieszczeniu oznaczonym literką 2. Kółeczka oznaczają dokładnie umiejscowienie routera i komputera. :)
    Załączniki:
    • Jaka karta sieciowa USB do MSI Z77A-G43 z dobrym zasięgiem i przepustowością? plan.png (6.23 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 11687039
    bogiebog
    Poziom 43  
    Kart N obsługują "G" także.
  • REKLAMA
  • #6 11687058
    bogiebog
    Poziom 43  
    Z tymi ścianami między komputerem a routerem to nie jestem optymistą.
    Asus jest OK, ale szukaj karty do której możesz dokręcić antenkę zewnętrzną.
  • #7 11687129
    wodnym
    Poziom 9  
    Edit: Udało się podłączyć kartę sieciową zakupioną wraz z komputerem. Przy składaniu umknął mi inny slot. Wszystko jest OK. Dziękuję za pomoc i tak. :D

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał karty sieciowej USB do płyty głównej MSI Z77A-G43, ponieważ karta PCI-Express była zasłonięta przez kartę graficzną. Zasugerowano kilka opcji, w tym kartę TP-Link WN722N, która obsługuje standard N, oraz kartę od Asusa, która umożliwia podłączenie zewnętrznej anteny. Użytkownik ostatecznie znalazł rozwiązanie, podłączając kartę sieciową, która wcześniej została zakupiona z komputerem, do innego slotu PCI.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA