Witam, a ja zarejestrowałem się na forum tylko po to by opisac moją historie z odpalaniem i polecić prawdziwego profesjonaliste. Mianowicie mój Avensis 2007 rok 2.2 150 km jak wszytkie podobny problem zima rano kręce za 20 razem odpala...wymiana zaworu w Aso (darmowa o dziwo) popraiwła problem tylko minimalnie dalej niechciał mi odpalać - znajomy dał mi namiar na specjaliste od układów wtryskowych głównie Tir-ów ale zajął się moim przypadkiem....diagnoza po 2h - problem z cśnieniem na listwie - regeneracja listwy wtryskowej ( to w niej jest problem a nie w zaworze SCV - zawór tylko zawiększa ciśnienie (wraz ze zamianą oprogramowania) i "oszukuje" - na około wytwarza ciśnienie którego brakuje na listwe. Reasumując koszt jaki poniosłem to 1000zł (nowa listwa 3700) ale moja pszczółka pali zanim przekręce kluczyk. Kuzyn z drugiego końca polski przysłał mu listwe i tak samo rozwiązał problem. Z czystym sumieniem polecam człowieka i proszę pisać do niego zapytania na maila wtryskiwacze(_at_)interia.pl
Mam nadzieję, że chociaż komuś pomoge a właściwie ok