Witam , stałem się posiadaczem acer aspire one AOA150 1,6Ghz procek 1GB rami wbudowana karta grafiki a dysk 80GB , po przeinstalowaniu systemu (legal) pojawił się dziwny błąd . Po dłuższym odpoczynku np. 5godzin acer startuje ale z obrazem podzielonym na pół , po prawej stronie czarny pas a obraz przesunięty w lewo i podzielony na góra - dół , ponowny restart załatwia sprawę i już jest normalnie .
Dodam że bios również taki sam podzielony w podglądzie zdarzeń za 1 razem błąd powodował launch manager , ściągnąłem ze strony acera i błędu już nie ma ale podzielenie dalej występuje .
Teraz pytanie do mądrzejszych (bo ja to się dopiero uczę ) szykować się na nową płytę główną bo raczej karta grafiki nie do naprawy czy wina leży po stronie sterowników które również mam ze strony acera.
Jak kolejny raz się podzieli to zrobię zrzut z ekranu.
Dodam że bios również taki sam podzielony w podglądzie zdarzeń za 1 razem błąd powodował launch manager , ściągnąłem ze strony acera i błędu już nie ma ale podzielenie dalej występuje .
Teraz pytanie do mądrzejszych (bo ja to się dopiero uczę ) szykować się na nową płytę główną bo raczej karta grafiki nie do naprawy czy wina leży po stronie sterowników które również mam ze strony acera.
Jak kolejny raz się podzieli to zrobię zrzut z ekranu.