Adam200 napisał: co mnie delikatnie zdziwiło
Szkoda, że tylko delikatnie...
Jest Kolega niekonsekwentny. Najpierw pisze:
Adam200 napisał: polutowałem wszystko tak jak powinno być
, Ma Kolega schemat i ni stąd ni zowąd okazuje się, że schemat schematem, a Kolega ma zupełnie inny układ. I nie wiadomo nawet jaki, bo gdyby wejście było podłączone według schematu, na pewno nie miałoby prawa występować na nim żadne napięcie stałe. Ponieważ nie uznał Kolega za stosowne nas uświadomić o zmianach jakie wprowadził, a każdą informację należy "wyciągać" ; - Nie widzę możliwości dalszej współpracy.
Albo Kolega zbuduje to urządzenie od podstaw ściśle według schematu, i dopiero sprawdza (na marginesie - jeśli na wejściu kolorofonu było napięcie stałe, to mam obawy co do sprawności źródła sygnału jakie Kolega tak beztrosko podłączył. Upalenie się gniazdka to na pewno jedyne uszkodzenie?), albo podszkoli się w podstawach elektroniki; bo inaczej nie dogadamy się.
Temat ląduje tam, gdzie jego miejsce - w KOSZU.
3.1.17. Zabronione jest publikowanie wpisów obniżających ogólny poziom dyskusji, wynikających z lenistwa lub zawierających roszczeniowy charakter wypowiedzi.
3.1.16. Publikowanie wpisów zawierających pytanie/zgłoszenie problemu, na które udzielono już poprawnej odpowiedzi. Przed publikacją wpisu Użytkownik zobowiązany jest do sprawdzenia za pomocą wyszukiwarki Forum, czy dany problem był już poruszany.
3.1.14. Zabronione jest publikowanie wpisów niezgodnych z tematyką danego forum lub wątku dyskusji.
3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.