logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Colorofon c23b z gniazdem DIN jak przerobić na Chinch

Adam200 27 Gru 2012 20:36 909 3
REKLAMA
  • #1 11703176
    Adam200
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam. dzisiaj dorwałem Colorofon C23B z gniazdem DIN z tyłu obudowy. Kolorofon miał nie działać, ale polutowałem wszystko tak jak powinno być, i przytykając kabelek masy z wtyczki jack 3.5mm do masy w DIN a kabelek kanału do jednego z kanałów w DIN'ie kolorofon ożył. Ale, jak można było się spodziewać, wypaliłem gniazdo w odtwarzaczu, bo na gniazdku DIN jest napięcie 13V ? Nie wiem czy tak powinno być, ale chciałbym, żeby kolorofon działał na wtyczce chinch. I teraz pytanie: wiem, że da się to zrobić, bo kiedyś miałem ten kolorofon, ale miał juz wyciągnięta wtyczkę, z tym, ze nie pamiętam jak to było podłączone. Jak przerobić go na Chinche?

Zalaczam schemat Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #2 11703315
    2konrafal1993
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Coś jest źle podczepione skoro pojawia się napięcie na gnieździe din. Sprawdź połączenia według schematu.
  • REKLAMA
  • #3 11703354
    Adam200
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    2konrafal1993 napisał:
    Coś jest źle podczepione skoro pojawia się napięcie na gnieździe din. Sprawdź połączenia według schematu.

no właśnie, w kolorofonie podłaczone sa 2 takie same transformatory, co mnie delikatnie zdziwiło, i pod jeden z nich podpieta jest masa gniazda din o_O ??
  • #4 11703427
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA