Witam, stworzyłem sieć na routerze Linksys (dokładnie modelu teraz nie pamiętam) i czterech Access Pointach TL-WA901ND. Pierwszy jest podłączony przewodem do routera Linksys przewodem RJ45. Pierwszy TP-LINK pracuje tu jako ACCESS POINT - włączone ma zabezpieczenie po MAC - adresy MAC kolejnych TP-Linków są dodane do routera, oraz adres MAC mojej karty WI-FI. Drugi TP-LINK pracuje w trybie AP + WDS łącząc się po WI-FI z pierwszym. Pingi z drugiego TP-LINKA do pierwszego dochodzą bez problemu i Internet działa. Trzeci TP-LINK także pracuje jako AP+WDS łącząc się z drugim TP-LINKiem. Czwarty TP-LINK też pracuje jako AP+WDS łącząc się z trzecim TP-Linkiem. Niestety gdy jestem w pobliżu AP nr 4 i 3 nie mam dostępu do Internetu. Co dziwne mogę się dostać do konfiguracji AP nr 1 i AP nr2. Zapewne coś namieszałem. Próbowałem to uruchomić w trybie repeaterów ale zrywało co jakieś 5 minut połączenie. Dodam, że potrzebne jest w tej sieci filtrowanie po adresach MAC. Wszystko pracuje w technologii N.