Witam. Wiem że było dużo takich tematów, ale nie znalazłem jeszcze odpowiedzi więc sobie odpuściłem szukania... wiem tylko tyle, że trzeba usunąć coś za pomocą adwCleaner. To zrobiłem kilka razy, lecz po ponownym otwarciu przeglądarki ten shit znów się pojawił...Słyszałem coś jeszcze o czymś takim jak OTL i jakichś logach czy czymś z tego programu. Proszę o pomoc w odinstalowaniu oraz wrzucaniu tych loginów.
Dobrze słyszałeś.Pokaż logi z OTL http://oldtimer.geekstogo.com/OTL.exe Zaznacz-Wszyscy użytkownicy.Wszystkie panele-Użyj filtrowania.Zaznacz-infekcja LOP iPurity na 30 dni.
Logi wrzuć na wklej.org lub jako załączniki.
Słyszałeś o czymś takim, jak Google? Próbowałeś wpisać tam OTL i przeczytać parę znalezionych stron? Jak już Ci się to uda, to wróć i daj wymagane logi w załączniku.
kolobos: Prawdopodobnie nie mam czegoś takiego jak google toolbar (rozumiem, ze nie chodzi o ten pasek z zakładkami) . Skrypt w OTL to mam po prostu wkleic to co napisales na sam dół okna programu?
To jest login po tym, jak zrobilem te skrypty. Mam jeszcze pytanie. Zaktualizowałem jave i czy mogę usunąć starą wesje z kompa? Mam coś takiego: Java 10 update 7 oraz Java 6 update 26. Moge usunąć to drugie? Oraz czy skan tym mban-em jest obowiązkowy?
EDIT:Niestety, po włączeniu przeglądarki nadal pojawia się mystart...
Załączniki:
OTL.Txt(84.37 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Nie do końca zrozumiałem. Czyli mam zrobic to co napisal acorus w swojej pierwszej wypowiedzi a następnie to co ty napisałeś?
Acorus20, tobie chodziło przecież o to , żebym poustawiał to co napiales w OTL. Tak miałem, jednak nie wiem o co ci chodzi z tym zaznacz wszystkich użytkowników i tą infekcją LOP. Możesz wyjaśnić?
Hmm. Wszystko wygląda dobrze, lecz my start pojawia się cały czas po uruchomieniu przeglądarki. Wydaje mi się, że przy usuwaniu katalogu coś źle wykonałem. Tam trzeba było zmienić nazwę z "default" na "back default". Zmieniłem ale po wejściu w internet w pliku Data były dwa wyżej wymienione pliki. to może być przez to?
Może jeszcze raz odinstaluje chrome? Nie mam pojęcia co teraz może pomóc.
Sorry za moją niewiedze, ale katalogi czyli po prostu wszystko co jest w user data? To usunięcie sprawi, że chrome się za odinstaluje? Tu jest jeszcze załącznik po adwc. Tam jest nadal coś nie tak z dyskiem C i chromem.
Załączniki:
AdwCleaner[R6].txt(1.57 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Użytkownik poszukiwał skutecznych metod usunięcia My Start by Incredibar z przeglądarki. Wskazówki obejmowały użycie narzędzi takich jak AdwCleaner oraz OTL do skanowania i usuwania złośliwego oprogramowania. Użytkownik był proszony o przesłanie logów z OTL oraz o wykonanie skryptów w tym programie. W trakcie dyskusji pojawiły się sugestie dotyczące odinstalowania Google Toolbar oraz przeglądarki Chrome, a także usunięcia katalogu profilu Chrome. Po kilku próbach i wskazówkach, użytkownik ostatecznie zdołał usunąć problem. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.