logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3330 - rozłączanie rozmów po 10 sekundach, stabilny zasięg, nowa bateria

kogucik77 10 Lut 2005 14:54 2265 2
  • #1 1215948
    kogucik77
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam, mam taki problem. Nokia 3330 z półroczną, sprawną baterią, niezalana i nie rzucana zaczęła się mi rozłączać podczas dzwonienia. Po wybraniu numeru po ok. 10 sek. wydaje dwa piknięcia i rozłącza rozmowę. Co dziwniejsze po rozłączeniu telefon nie wyłącza się lecz pracuje normalnie. Nie zależy to więc chyba od baterii, ani od zasięgu (jest stabilny i ma 4 kreski). Co ciekawsze problem ten nie występuje zawsze, czasami można zadzwonić i porozmawiać normalnie. Trochę to jednak denerwujące dzwonić do kogoś po kilka razy i być co chwila rozłączanym. Mam 4 miesiące do końca umowy i nie wiem co z zrobić. Pozdrawiam.
  • #2 1216260
    Kristoff10
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 54
    Nie wiesz co zrobić....?? Poczytaj starsze posty... gdybyś je poczytał to wiedziałbyś, że to może być wina PA (niby jest pełen zasięc a jednak jest jego brak)...
  • #3 1217016
    kogucik77
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Wydaje mi się, że zasięg jest jednak w porządku, ponieważ telefon wyświelta logo sieci i miejscowość gdzie stoi nadajnik. Poza tym po zadzwonieniu do niego z innego telefonu dzwoni normalnie, ale też rozłącza rozmowę po kilku sekundach (nie zawsze), odbiera i wysyła SMS. Z tego co wyczytałem na forum wynika, że uszkodzenie PA objawia się wyłączaniem się telefonu podczas rozmowy, a mój się nie wyłącza tylko rozłącza rozmowę.
REKLAMA