Albo niech mi ktos podesle podobny schemat jak to na tej płytce wyglada albo niech ktos mi powie jak znalezsc 2 kabel dla zasilania bo + i – mam i pyłga dioda a radio się nie włancza wiec obok + lub obok – musi być ten drugi plus. Czy dobrze mysle?
A może zastosować jakiś kabelek z bezpiecznikem i w ten sposób sprawdzić gdzie przychodzi drugi plus? Ten ze stacyjki (żółty kabelek)
Co? Jak sądzicie?
No tak, gnd mam, bat mam a teraz jak znaleść acc? Na zdjeciu od ciebie acc jest koło gnd. Pytanie, jesteś pewny? Panasonic cq-srx7000n
Dodano po 1 [godziny] 12 [minuty]:
Dobra, zaufałem ci i podłączyłem tak jak na zdjeciu i dziala!!! Ale mam drugi problem, przez środek wyświetlacza biegnie czarna kreska, jak sądzisz, co to możebyć za przyczyna i jak jąnaprawić. A może jak coś wiekszego jaki koszt naprawy tego może być?
W sumie to teraz bym prosił o cały schemat serwisowy tego modelu radia (najbardziej chociaz schemat tego czytnika kart) Jak nie macie takiego schematu to moze wiecie gdzie tanio go dostane?
✨ Dyskusja dotyczy schematu wyjść i okablowania radia samochodowego Panasonic CQ-SRX7000N oraz podobnych modeli. Użytkownik poszukiwał informacji o przewodach zasilających i sygnałowych z tyłu radia, w tym o kablach prądowych i głośnikowych. Podano podstawowe oznaczenia przewodów: ACC (czerwony) – zapłon/stacyjka, BATT (żółty) – stałe zasilanie z akumulatora, GND (czarny) – masa, RL, RR, FL, FR – wyjścia głośnikowe (lewy tył, prawy tył, lewy przód, prawy przód), AMP – wyjście do załączania wzmacniacza lub anteny automatycznej. Użytkownik potwierdził poprawność podłączenia, jednak zgłosił problem z czarną kreską na wyświetlaczu, pytając o możliwe przyczyny i koszty naprawy. Pojawiła się także prośba o pełny schemat serwisowy, zwłaszcza dotyczący czytnika kart, oraz informacje, gdzie można go tanio zdobyć. Wskazano możliwość testowania przewodów zasilających za pomocą kabla z bezpiecznikiem, aby zlokalizować drugi przewód plusowy (ACC). Wygenerowane przez model językowy.