logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tanie nagłośnienie do Numark N4 na małe imprezy do 40 osób, budżet 1000 zł

colarz 09 Sty 2013 22:38 1782 5
REKLAMA
  • #1 11767140
    colarz
    Poziom 2  
    Witam, do tej pory trenowałem moje umiejętnośc w domu przy pomocy kontrolera numark n4, teraz wypadałoby dokupić do niego nagłośnienie, interesuje mnie sprzęt na małe imprezy, do 30/40 osób ( w porywach, nie więcej a zazwyczaj mniej). Muzyka będzie puszczana oczywiście różnorodna i sprzęt powinien być do tego w miare możliwości przystosowany. W temacie nagłośnienia jestem zielony, interesuje mnie jednak sprzęt tani, oczywiście jestem świadomy, że jakość czy głośność nie będzie porażająca, po prostu brak mi jednak funduszy. Znam sporo osób i od jednej imprezy mogę zebrać 150-300 zł więc zakup szybko by mi się zwrócił i mógłbym inwestować w coraz lepsze nagłośnienie, z tym, że od czegoś trzeba zacząc a mój budżet to około 1000 zł. Czy z taką kwotą w kieszeni jest sens próbować coś zakupić? Czy wystarczy na takie urodzinowe, imieninowe i małe karnawałowo/sylwestrowe spotkania ? Jak będzie z jakością i głośnościa takiego zestawu? Dodaje jeszcze raz, że posiadam tylko kontroler oraz laptopa więc trzeba kupic zasadniczo wszystko.

Z góry dziękuje, pozdrawiam i jakby były jakieś pytania to oczywiście chętnie odpowiem.

P.S Posiadam wiekowy wzmaczniacz firmy technics, pochodzi od wieży kosztował tone pieniędzy ale z 15 lat temu... Czy coś takiego w jakiś sposób się nadaje?
  • REKLAMA
  • #2 11767929
    Maxell90
    Poziom 18  
    Ocena: 13
    Technicsa sobie odpuść bo to dobry domowy wzmacniacz..
    Szukaj używek na allegro/tablica
    Za 700 zł ktoś ma kolumny/mixer/wzmacniacz elmuza
    Tu może i jakości nie ma ale masz cały komplet za 700 zł

http://tablica.pl/oferta/kolumny-estradowe-200w-ID1VXm1.html

Kompletem 2 kolumny = 450,-zł. ?
    Czy kompletem 2 kolumny, mikser 6 kanałowy, końcówka Elmuz 300W = 700,-zł. ?
  • REKLAMA
  • #3 11769162
    colarz
    Poziom 2  
    Czekam oczywiście na kolejne odpowiedzi i dorzucam pytanko, jak by wyglądał sprzęt za 3 tysiące które zbierałbym powiedzmy okrągły roczek. Opłaca? Czy taki sprzęt wystarczy na troszke większe imprezy i jak wygląda barwa dzwięku oraz głośność. Polecacie aktywne czy pasywne kolumny + wzmacniacz? Typowo przenośnie!

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #4 11769258
    sebap
    Poziom 41  
    Ocena: 1080
    3000 zł to wciąż nie za wiele ale znacznie lepiej niż 1000 zł. Za ten, powiedzmy rok niewiele zmienią się ceny sprzętu estradowego. Wszystko opiera się na kursie euro. Dopóki jest on (w miarę) stabilny dopóty ceny będą się utrzymywać.
  • REKLAMA
  • #5 11769366
    colarz
    Poziom 2  
    sebap napisał:
    3000 zł to wciąż nie za wiele ale znacznie lepiej niż 1000 zł. Za ten, powiedzmy rok niewiele zmienią się ceny sprzętu estradowego. Wszystko opiera się na kursie euro. Dopóki jest on (w miarę) stabilny dopóty ceny będą się utrzymywać.

Tego iż nie jest to ani duża ani wystarczająca kwota jestem w pełni świadomy, pytanie brzmi czy coś takiego w miare wystarczy, jeśli nie to ile trzeba by było dozbierać, jestem młodym człowiekiem ale wiadomo, że niewiadomo ile nie ma sensu czekać z rozpoczęciem swojej przygody tym bardziej, że mam do tego możliwości poprzez dużą ilość kontaktów... Ale jak człowiek zagra na jakimś gównie to cokolwiek by to nie było, słuchacze nie będą zadowoleni a to interesu nie nakręci.
  • #6 11771826
    Maximoorg
    Poziom 21  
    Ocena: 13
    Na początek 2xgds plus e800.
REKLAMA