logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus z bialym monitorem - Problem, laptop pomocy:(Biały monitor z czarna kreska

macq144 10 Sty 2013 08:10 2589 2
REKLAMA
  • #1 11767777
    macq144
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam. Gdy włączam komputer pojawia mi sie bialy ekran. Poźniej wyskakuje czarny pasek. Nastepnie monitor po jakims czasie robi sie lekko blekitny pewnie od windowsa. Ale gdy proboje go podlaczyc do telewizora nic nie wyskakuje. Nie ma żadnych dźwięków. Co mam robić czy coś nie lączy czy siadła grafika. W razie potrzeby odpowiem na pytania. Jestem niezbyt rozeznany w tych sprawach. Asus z bialym monitorem - Problem, laptop pomocy:(Biały monitor z czarna kreska
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 11768197
    tengu
    Poziom 21  
    Ocena: 102
    Mogę sie mylić, ale ostatnio ten model z całym różowym ekranem trafił w moje ręce. Nie przechodził do ładowania systemu itd. Wygrzałem płytę (chip grafiki) i chodzi. W tym wypadku jest chyba podobnie. Spróbuj podgrzać (zaraz usłyszę słowa krytyki, ale mówię tylko o PODGRZANIU w celu dalszej diagnozy) opalarką - byle nie przegrzać, i potem włączyć na kilka sekund zasilanie (nawet bez radiatora, wtedy gdy układ jest w miarę gorący). Jeżeli ruszy, to najpewniej trzeba postawić nowe kulki pod układem graficznym.
    Oczywiście mogę się mylić ale w moim przypadku to zadziałało.
  • #3 11769325
    macq144
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    ok dziękuje spróbóje i napisze jakie rezultaty

Dodano po 4 [godziny] 8 [minuty]:

Nie znam się na tym. Ale mój braciak pewnie pomoże:P Ale dzięki:)
REKLAMA