logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Bosch - Wyciek wody pod koniec cyklu, problem z odpowietrzeniem?

eldom 10 Sty 2013 09:19 1257 3
REKLAMA
  • #1 11767909
    eldom
    Poziom 22  
    Ocena: 161
    Wymieniłem fartuch pomiędzy dołem komory a drzwiami i teraz w trakcie mycia nic nie cieknie. Woda stoi dość nisko (obserwowałem po zdjęciu poszycia drzwi). Pod sam koniec programu woda wręcz jakby się gotowała i silnie wypryskuje spod drzwi powodując znaczny wyciek.
    Teraz trafiłem kolejną w której klient nieco uszkodził drzwi. Wyprostowałem wewnętrzne poszycie i zmontowałem. Klient dzwoni, że cieknie pod koniec :)
    To jakiś typowy objaw?
    W tej pierwszej miałem wrażenie jakby brak było jakiegoś odpowietrzenia i wysoka temperatura wewnątrz powoduje gwałtowne wypchnięcie wody dołem. To dość karkołomna hipoteza ale nic lepszego nie przyszło mi do głowy.
    Oba to typowe myjki Bosch z pobieraniem wody do bocznego płaszcza i "hydrostatem" na mikroswitchu ok 5 i 10 lat.
  • REKLAMA
  • #2 11768125
    czolgista
    Poziom 27  
    Ocena: 539
    Prawdopodobnie rozszczelnienie ramion zraszacza , zatkanie .W tym pierwszym to miejsca klejone się rozwarstwiły i powstały szczeliny którymi woda zamiast tryskać w pionie tryska na drzwi i podobnie z zatkanymi otworami .Jeszcze spotkałem się z tym że klient za bardzo ją przechylił do przodu .
  • REKLAMA
  • #3 11768460
    eldom
    Poziom 22  
    Ocena: 161
    Niestety nie. Całe mycie jest OK. Chlapanie następuje ok 10 min przed końcem.
  • #4 11768552
    czolgista
    Poziom 27  
    Ocena: 539
    Od razu zakładasz że nie , sprawdziłeś ? Dokładnie sprawdż cykle ile pobiera wody nie pamiętam w jakim momencie ale pod koniec wykorzystuje większą ilość .Nie mam instrukcji ale poszukam . Inny typ ale sytuacja podobnaAby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
REKLAMA