logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Bosch - Czy elektrozawór jest przyczyną braku poboru wody?

mazi937 09 Lut 2013 15:58 26547 3
REKLAMA
  • #1 11910328
    mazi937
    Poziom 13  
    Ocena: 58
    Witam. Mam problem ze zmywarką Boscha, mianowicie po włączeniu zaczyna pompować, ale po chwil zaświeca się kontrolka wody. Zmywarkę rozebrałem i przeczyściłem wszystkie filtry i płaszcz boczny, ale to nic nie pomogło. Wydaję mi się ze zepsuty jest elektrozawór, gdyż podczas pompowania lekko wibruję. Mam rację?

Mod. ROBSON33

Regulamin 3.1.15. Zabronione jest publikowanie wpisów przedstawiających problem, bez podania wystarczającej liczby informacji umożliwiającej zajęcie merytorycznego stanowiska przez innych Użytkowników forum. Tytuł wpisu powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.

Proszę poprawić post nie usuwając powyższego wpisu .
  • REKLAMA
  • #2 11910488
    movzx
    Poziom 40  
    Ocena: 1265
    mazi937 napisał:
    gdyż podczas pompowania lekko wibruję
    To wszystko z nerwów.

A wracając do tematu: jeśli elektrozawór dostaje napięcie a nie otwiera się to najprawdopodobniej jest uszkodzony.

Nie podajesz modelu zmywarki więc nie licz na szczegółowe informacje.
  • REKLAMA
  • #3 11934775
    Callahan
    Poziom 18  
    Ocena: 79
    Jeśli po pompowaniu nie pobiera wody,ale aquastop drży(cewka) faktycznie nie może pobrać wody, to masz zakamieniony zawór wody, albo zagięty wąż, albo zanieczyszczony dławik w aquastopie... Aquastop to może paść,ale po 10 latach.
    Więcej szczegółów-podaj wygrawerowany nr z drzwi-widoczny po ich otwarciu.
  • #4 11945384
    mazi937
    Poziom 13  
    Ocena: 58
    Problem rozwiązano. Wystarczyło kilka razy uderzyć w elektrozawór i się odblokował.
REKLAMA