logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Usunięcie resztek Comodo Firewall - Windows 7 x64 Ultimate

pawel4325 10 Sty 2013 20:01 2394 5
REKLAMA
  • #1 11770496
    pawel4325
    Poziom 23  
    Ocena: 48
    Witam. Otóż miałem w sumie dzień NOD32 + Comodo Firewall, lecz Comodo bardzo dziwnie się zachowywał, np. dałem mu jakąś aplikację żeby zapewniał jej nieskończenie wiele razy wchodzenie i nawet zaznaczyłem żeby nie pojawiał się komunikat, a i tak po dwóch restartach systemu działo się to dalej, troszkę przymulała komputer aplikacja dlatego wyrzuciłem to i NODa i zainstalowałem ESET Smart Security jak miałem na starym komputerze. Naprzód wyrzuciłem Comodo Firewall potem NOD32. NOD32 fajnie się usunął lecz po Comodo mam pozostałości, mianowicie sieć VPN. Jak to usunąć oraz ewentualnie inne pozostałości o których mogę nie wiedzieć. Oraz drugie ważne pytanie. Czy jeśli zainstalowałem ESET Smart Security muszę w Windowsie jakoś włączać zaporę systemu czy ona po odinstalowaniu Comodo sama się przywraca ? Będę wdzięczny za odpowiedzi bo nie chcę czegoś pomieszać :)
  • REKLAMA
  • #2 11770538
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10419
    Poszukaj na forum Comodo linka do deinstalatora produktów Comodo, ściągnij i użyj.
    Zapory systemowej nie ruszaj.
  • REKLAMA
  • #3 11770619
    pawel4325
    Poziom 23  
    Tylko że ja odinstalowałem już normalnie to taki deinstalator mimo to zadziała ? Znalazłem na polskim forum odniesienie do angielskiego ale jest taki opis "Pobieramy narzędzie Comodo Products Uninstaller Tool przeznaczone do usuwania niepotrzebnych plików i wpisów rejestru pozostawionych przez programy Comodo. Używamy go, jeśli nie możemy odinstalować Comodo, czy nie można zainstalować produkt Comodo." To czy w moim wypadku można użyć ? Po prostu się tak upewniam bo to nie jest zwykła aplikacja bądź program.

A też na tym forum co jest odniesienie to narzędzie ma parę miesięcy to tez nie wiem jak będzie z kompatybilnością.
  • REKLAMA
  • #4 11772693
    DVDM14
    Poziom 35  
    Ocena: 551
    Tak, możesz go uruchomić, powinien posprzątać wszystkie pozostałości Comodo.
  • REKLAMA
  • #5 11772731
    irondick
    Poziom 31  
    Ocena: 131
    Ciekawa sprawa z Comodo. Mam go od dobrych kilku lat i nie mam z nim problemów(ważna jest konfiguracja po instalacji). Co prawda używam jedynie firewalla Comodo i Vipre jako AV ale oba programy spełniają doskonale swoją rolę. Kiedyś używałem Comodo i NOD i też było ok. Natomiast narzędzie do usuwania zdecydowanie powinno posprzątać.
  • #6 11773653
    pawel4325
    Poziom 23  
    To narzędzie rzeczywiście mi posprzątało, po ponownym uruchomieniu komputera pół sterowników było zjedzonych nie widziało mi napędu DVD ani nic tylko reinstalka pomogła pół biedy że system i tak był świeżo postawiony, ponadto i tak mam problem bo raz mi komputer widzi napęd DVD a raz nie, a w biosie zawsze ale to na inny temat.
REKLAMA