logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic SA-AK40. Brak dźwięku na wejściach głośnikowych.

emik 10 Lut 2005 22:05 1817 4
REKLAMA
  • #1 1217162
    emik
    Poziom 34  
    Ocena: 651
    Witam. Po rozebraniu wieży do wymiany pasków magnetofonowych i ponownym złożeniu nam problemy z napędem cd. Zmieniarka pracuje poprawnie, ale samo odczytywanie TOC trwa dużo dłużej niż poprzednio,płyta jest kręcona 2,3 razy zanim pokaże całkowity czas płyty.Potem można włączyć play, ale pokazuje się tylko numer utworu bez czasu i bez dzwięku na wejściach głośnikowych. Można wybierać utwory i laser przesuwa się zgodnie z wybranym utworem do przodu lub tyłu. Dziwne jest jeszcze zachowanie po komendzie Stop, płyta nie jest szybko hamowana lecz obraca się aż do samoczynnego zatrzymania. Przejżałem posty na temat tej wieży ale niczego podobnego nie znalazłem. Może Ktoś spotkał sie z podobnym przypadkiem.
  • REKLAMA
  • #2 1217947
    misiek_250
    Poziom 19  
    Ocena: 20
    Witam.
    Mialem mniej wiecej podobny problem z ta wieza tylko troszke inaczej. a mianowicie zablokowal sie cd pospadaly te tacki (w czasie imprezy mama siorki w stanie hmmm za szybko wrzucila plytki i lipto:( )po rozebraniu i zlozeniu cd sie uruchomilo i dzialalo.siorka prrosila o zobaczenie co sie dzieje z magnetem bo nie przewijal i nie bylo reversu wiec zrobilem to co kolega wymienilem paski poskladalem wlaczylem i...... pogralo 15 minut potem sie wylaczylo i ku mojemu zdziwieniu zobaczylem palace sie tylko 2 przyciski od cd.Wylaczylem zalaczylem jeszcze raz i umarlo nie chcialo sie juz to ustrojstwo wlaczyc w servisie panasonika powiedzieli ze padl jakis procesor i tyle. Dobra rada sprawdz czy tasmy nie maja zwarcia w gniazdach i jak cos zanies to do autoryzowanego serwisu panasonica , bo jak cos sie bardziej schrzani to sam podejzewam tego nie naprawisz.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 1218332
    misiek_250
    Poziom 19  
    Ocena: 20
    wiem ile to kosztuje ale wieza dalej stoi zepsuta;( przejzalem forum moze wymiana tych BU2090 pomoze a jak nie no to lipa straszna
REKLAMA