No to za wiele nie pomogę. Nie spotkałem się z czymś takim. Zgoda -> jakby cały czas nie było to można szukać przyczyny -> ale jeżeli to jest tylko w momencie rozpoczęcia pracy z dokumentem *pierwsza litera dokumentu a powiedzmy druga jest ok -> to niestety nie wiem co to może być.
Jedyne co przychodziło mi do głowy -> język, (np polski zamiast polski programisty), aplikacja do sterowników ATI, przełączenie programowe "shift+ctr"
Wydaje mi się, że powinien mieć skoro tylko nie może napisać pierwszego polskiego znaku.
Z wypowiedzi jum80 zrozumiałem że nie może napisać w każdym nowym dokumencie powiedzmy
"Żądło ........ "
a gdy dokument będzie się zaczynał od "O żądło....." to już będzie ok.
Ale z takim przypadkiem to się nie spotkałem.
Dokładnie tak jak nunak napisał, chyba że nacisne np. alt +v i wtedy znowu nie moge zrobic polskiego znaku. Opcje jezykowe są ustawione tak jak na screenie.
✨ Użytkownik zgłasza problem z wpisywaniem polskich znaków w Microsoft Word 2010, gdzie pierwszy polski znak, np. "Ż", nie może być wpisany bezpośrednio, a zamiast tego wymaga wcześniejszego wpisania innej litery. Problem występuje tylko w Wordzie, podczas gdy inne aplikacje, takie jak Notatnik czy OpenOffice, działają poprawnie. Użytkownik potwierdza, że język i układ klawiatury są prawidłowo ustawione, a problem nie jest związany z kartą graficzną ani dodatkami, z wyjątkiem zainstalowanego service packa. W końcu, rozwiązaniem okazało się usunięcie programu PDF Complete, co rozwiązało problem z polskimi znakami. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.