logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Daewoo AMI-317R - nie czyta nic i złożenie mechanizmu szuflady na 3 płyty.

Scania 24 Sty 2013 16:59 1779 5
REKLAMA
  • #1 11835231
    Scania
    Poziom 14  
    Ocena: 26
    Czy któryś z kolegów mógłby pomóc procedurą zamontowania szuflady do mechanizmu. Rozebrałem nie zapisując poszczególnych kroków i teraz problem. Z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 11839351
    Scania
    Poziom 14  
    Sprawdzałem. Schemat, wykaz części i nic więcej.
  • REKLAMA
  • #4 11933294
    Scania
    Poziom 14  
    Złożyłem mechanizm "na pieszo", złożony jest na pewno dobrze, ale wracam do pierwotnego uszkodzenia tj. odtwarzacz nic nie czyta. Podejrzewałem laser stąd ta demolka szuflady. Wymieniłem na nowy z IMPELA (zwora zdjęta) oraz dla pewności taśmę. Objaw taki, po wsunięciu szuflady płyta wykona może 1/4 obrotu, nie widać ogniskowania i na wyświetlaczu NO DISK. Na starym niestety było tak samo. Proszę o jakieś podpowiedzi. Czy kasuje się w jakiś sposób bufor błędów ?. Ręczne wysunięcie szuflady na wyłączonym z sieci jak w dvd nic nie daje.
  • REKLAMA
  • #5 11936123
    Yano_X
    Poziom 23  
    Ocena: 84
    Proszę sprawdzić napięcia AVCC(p. 72) oraz VC(p. 69) na IC501. Ponadto sprawdź czy laser powraca do położenia początkowego po ręcznym odsunięciu.
  • #6 11938541
    Scania
    Poziom 14  
    Zrobione. Wyjaśnię wszystko i szybko zamknę temat aby nikt nie zdążył napisać komentarza. Jako poradę pierwszą należałoby podać "myśl chłopie przy robocie". Uszkodzony był jedynie laser. Wymieniając taśmę (stara uległa destrukcji) założyłem, że jak nie mam naprzemiennej to tę jednostronną po prostu skręcę o 180 stopni i uzyskam naprzemienną. Błąd oczywisty. Wystarczyło (Pomysłowy Dobromir wpadłby na to w lot) wylutować gniazdo z jednej strony w wlutować "tyłem do przodu". I wszystko gra. Jedyny akcent pozytywny to efekt końcowy, szkoda że takim nakładem czasu. Pozdrawiam wszystkich szybciejmyślących.
REKLAMA