Witam,
Dwa lata temu zakupiłem w Lidlu ładowarkę jak w temacie, ale nie mam pojęcia, co jest z nią nie tak.
Objawy: nie przełącza się po naciśnięciu switch'a
- dioda sygnalizacyjna cały czas czerwona na Standby i ani rusz w żadną stronę
- próbowałem różnych podłączeń:
- akumulator - zasilanie 220V i nic nie reaguje,
- zasilanie - akumulator - i nic nie reaguje
- podłączyłem bieguny odwrotnie - pojawia się wykrzyknik (uff, coś zadziałało)
- tak jak ktoś pisał - podłączenie do akumulatora + dodatkowe zasilanie, wtedy podłączenie do 220V i nic... wciąż to samo, przycisk nie reaguje, a dioda na Standby...
- to, co zrobiłem, to ją rozkręciłem, podłączyłem się do switcha (nie wiem czy dobrze, ale co tam... podłączyłem mu małe napięcie i sprawdziłem, czy przerwie obwód... nic... czyli tak jakby cały czas był otwarty) nie wiem, czy tak ma być, czy nie, więc proszę o pomoc, co mogę dalej sprawdzić, aby to urządzenie zaczęło działać...
Z góry dziękuję za pomoc!!
Dwa lata temu zakupiłem w Lidlu ładowarkę jak w temacie, ale nie mam pojęcia, co jest z nią nie tak.
Objawy: nie przełącza się po naciśnięciu switch'a
- dioda sygnalizacyjna cały czas czerwona na Standby i ani rusz w żadną stronę
- próbowałem różnych podłączeń:
- akumulator - zasilanie 220V i nic nie reaguje,
- zasilanie - akumulator - i nic nie reaguje
- podłączyłem bieguny odwrotnie - pojawia się wykrzyknik (uff, coś zadziałało)
- tak jak ktoś pisał - podłączenie do akumulatora + dodatkowe zasilanie, wtedy podłączenie do 220V i nic... wciąż to samo, przycisk nie reaguje, a dioda na Standby...
- to, co zrobiłem, to ją rozkręciłem, podłączyłem się do switcha (nie wiem czy dobrze, ale co tam... podłączyłem mu małe napięcie i sprawdziłem, czy przerwie obwód... nic... czyli tak jakby cały czas był otwarty) nie wiem, czy tak ma być, czy nie, więc proszę o pomoc, co mogę dalej sprawdzić, aby to urządzenie zaczęło działać...
Z góry dziękuję za pomoc!!