Raz jeszcze otwieram temat, bo poprzedni zostął usuniety: Zakupilem zestaw monitoringu:
DVS-3108 E (rejestrator) z kamerami dvs-600ir-ts30 i 600TVL IR.
Mam następujący problem, którego nie mogę rozwiązać:
- kamery po podłączeniu do telewizora przez złącze Chinch dają czarnobiały obraz (dodam, że to nie wiana rejestratora - sprawdzałem wszytkie 6 kamer bezpośrednio do tv- każda daje obraz czarno- biały, a miała w dzień być w kolorze). Kamery podłaczam bezpośrednio przez chinch i PRZEJŚCIÓWKA WTYK BNC NA GNIAZDO CINCH:
TV jest w miare nowym modelem LCD Samsunga z 2009 roku.
Co do gniazd mam:
AUDIO OUR L/P a także AUDIO L/P/PR/PB/Y. Kamery działają pod Y tylko i oczywiscie obraz czarnobialy. Zastanawiam sie czy nie kupic przejsciowki - EURO - na chinch. Moze to pomoze?
Proszę o pomoc.
pzdr
m
DVS-3108 E (rejestrator) z kamerami dvs-600ir-ts30 i 600TVL IR.
Mam następujący problem, którego nie mogę rozwiązać:
- kamery po podłączeniu do telewizora przez złącze Chinch dają czarnobiały obraz (dodam, że to nie wiana rejestratora - sprawdzałem wszytkie 6 kamer bezpośrednio do tv- każda daje obraz czarno- biały, a miała w dzień być w kolorze). Kamery podłaczam bezpośrednio przez chinch i PRZEJŚCIÓWKA WTYK BNC NA GNIAZDO CINCH:
TV jest w miare nowym modelem LCD Samsunga z 2009 roku.
Co do gniazd mam:
AUDIO OUR L/P a także AUDIO L/P/PR/PB/Y. Kamery działają pod Y tylko i oczywiscie obraz czarnobialy. Zastanawiam sie czy nie kupic przejsciowki - EURO - na chinch. Moze to pomoze?
Proszę o pomoc.
pzdr
m