logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TL-MR3420v2 - Jak zapamiętać kod PIN modemu MF669 po restarcie?

01 Lut 2013 13:14 5775 8
REKLAMA
  • #1 11872963
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #2 11872984
    hermes-80
    Poziom 43  
    Ocena: 742
    Usuń pin z karty.
  • #3 11873073
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #4 11873080
    hermes-80
    Poziom 43  
    Dzwoń i się zapytaj.
  • REKLAMA
  • #5 12117733
    HakeN7
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Czy problem został rozwiązany ponieważ mam klienta u którego jest ten sam problem i jego cierpliwość się kończy :)
  • #6 12117754
    hermes-80
    Poziom 43  
    Jest Gargoyle - Link na ten router, tam chyba jest możliwość wpisanie PIN kodu.
  • REKLAMA
  • #7 12485260
    pa-gier
    Poziom 1  
    Wyłączasz żądanie PIN-u w modemie podłączając go bezpośrednio do komputera wchodząc w ustawienia/zabezpieczenia i włączasz żądanie PIN-u. Wszystko masz opisane w PDFie Wylaczenie_weryfikacji_PIN.pdf (wyszukaj w googlach bo mi nie pozwolili linku zamieścić. Router potem sam załapie bez dodatkowej konfiguracji. U mnie po włączeniu zasilania wszystko uzbroiło się w ok. 90 sekund.
  • #8 13161114
    wien55
    Poziom 1  
    Ocena: 3
    witam ja mam ten sam problem . a jeśli chodzi o wyłączenie kodu pin jest to niemożliwe na kartach sim LTE bynajmniej w Orange . dzwoniłem pytałem składałem reklamacje nic nie da się zrobic wiec jak można zapisać ten pin w routerze by można uruchomić zestaw?? ???
  • #9 18681099
    hubig
    Poziom 11  
    Ocena: 29
    Wyłączanie zabezpieczenia karty SIM to półśrodek. Router powinien zapamiętać PIN danego modemu. Na przykład inny router tego producenta - TP Link MR3020 - ma właśnie taką możliwość i bardzo go za to doceniam. Nie muszę podawać kodu po każdym uruchomieniu routera albo po przerwie w zasilaniu, a jednocześnie sama karta SIM jest nadal zabezpieczona. Dopiero gdy dokonuję rekonfiguracji routera (tryb pracy, zmiana oprogramowania) lub gdy zmienię modem na inny, router znowu pyta o podanie kodu. Oczywiście jest zapamiętane hasło tylko dla jednego urządzenia, ostatnio/bieżąco używanego, router nie zapamiętuje wielu haseł dla wszystkich urządzeń z przeszłości.

Moderowany przez jimasek:

Widzisz z którego roku jest ten wątek? Temat zamykam!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił router TL-MR3420v2 i skonfigurował go z modemem MF669, jednak napotkał problem z zapamiętywaniem kodu PIN po restarcie urządzenia. W odpowiedziach sugerowano różne rozwiązania, w tym wyłączenie żądania PIN-u w modemie poprzez podłączenie go do komputera oraz skorzystanie z alternatywnego oprogramowania Gargoyle, które może umożliwić zapisanie PIN-u. Inni użytkownicy zauważyli, że niektóre modele routerów, takie jak TP-Link MR3020, mają funkcję zapamiętywania PIN-u, co ułatwia korzystanie z urządzenia bez konieczności ponownego wprowadzania kodu po każdym uruchomieniu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA