Mam problem. Od lat zajmuje się komputerami, wiem wszystko na ten temat, ale wciąż nie mogę pojąć dlaczego system Win Xp jest tak powolny. Posiadam komputer klasy Intel Pentium 4, 3,0E Ghz, pamięć 512 Mb i dysk 160 Gb, więc nie wiem dlaczego to jest tak mozolne. Próbowałem otchudzać go w autorunie, grzebałem w rejestrze, czytałem wiele artykułów na ten temat. Aktualnie na kompie mam zainstalowaną Neostradę, Kaspersky Ani-Virus Personal 5 orza posiadam sieć bezprzewodową. Problemem nie jest tylko autorun, ale nawet logo startowe wyświetla się bardzo długo. Nie mam także pojęcia czemu windows potrzebuje tak wiele miejsca i posiada tyle plików np. niepotrzebne sterowniki, jakieś nieprzydatne programy sieciowe. Przecież to wszystko jest niepotrzebne. Zamykanie systemu windows trwa także bardzo długo. Używałem wielu programów do szybszego uruchamiania systemu windos np. AntySpy 3.0 PL, Doctor Tweak Xp 1.6 i inne. Pomóżcie mi. Jeżeli macie jakieś programy, bądź artykuły to podajcie mi swój adres e-mail, spróbuję się z wami skontaktować. Jakby ktoś miał jescze coś na temat przyśpieszania neostrady, to bardzo proszę. Ponoć był już na elektrodzie artykuł związany z tym, ale go przegapiłem.
P.S. Mam system Windows Xp Professional Service Pack 1 Oryginał.
P.S. Mam system Windows Xp Professional Service Pack 1 Oryginał.