logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus K55VD - Instalacja Wireless Console 3 na Windows 7 nieudana, co zrobić?

Krosi 03 Lut 2013 14:16 3696 3
  • #1 11882353
    Krosi
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam mam problem z wifi,

przeinstalowalem lapka z win 8 na win 7, sterowniki pobralem ze strony asusa. Wszystko dziala okej tylko problem z wifi bo przerywa polaczenie i traci internet ..

Do tego ze strony asusa nie chcial sie zainstalować: Wireless_Console_3_Win7_32_Z3030

zalaczam screena
    Asus K55VD - Instalacja Wireless Console 3 na Windows 7 nieudana, co zrobić?

Proszę o pomoc

-------

problem przerywania wifi rozwiązany, było w sterowniku urządzenia włączone oszczędzanie energii,

a wirless console dalej nie chce się zainstalować, ma ktoś jakiś pomysł ?
  • #2 11890148
    Krosi
    Poziom 11  
    nikt nie wie.. ?
  • #3 12457372
    tigerk3m
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam.

Odświeżę nieco temat gdyż sam posiadam takiego laptopa i po instalacji systemu Windows 7 mam podobny problem. Mianowicie Wireless Console 3 zainstalowałem dopiero po ściągnięciu sterowników ze strony support-u Asusa. Problem z kapryśnym połączeniem z internetem pozostał.

Wygląda to tak że jak jest podłączony do zasilacza to internet jest jak odłączę od zasilania to po 2-3 minutach traci połączenie i laptop zaczyna wolniej pracować...
    W Menedżerze urządzeń wyłączyłem opcję wyłączania karty sieciowej-bezprzewodowej to jednak nie pomogło. Gdzie może tkwić problem?

Z góry dziękuję za pomoc...

Tak więc pomogłem sobie samodzielnie:

Poniżej wyjaśniam jak to zrobić właśnie dzisaj udało mi się to ogarnąć na tym samym laptopie. Do rzeczy:

krok 1
    ze strony producenta pobierz nowe sterowniki do karty sieciowej usuń stare i zainstaluj nowe sterowniki.

krok 2
    w menedżerze urządzeń w sterownikach do karty bezprzewodowej w zakładce zarządzanie energią odznacz "zezwalaj komputerowi na wyłączanie ..."

krok 3
    Start>Panel sterowania>System i zabezpieczenia>Opcje zasilania
    Wszystkie plany jakie tam masz zarządzania energią wchodzisz po kolei w "Zmień ustawienia planu" następnie "Zmień zaawansowane ustawienia zasilania" i sprawdzasz czy masz w "Ustawienia karty bezprzewodowej">"Moduł oszczędzania energii">"Zasilanie bateryjne: Maksymalna wydajność"

Problem powinien ustąpić. Jeżeli nie to zaktualizuj BIOS - sterowniki na stronie asus support. Ma bardzo starą wersję BIOSU - przynajmniej mój tak miał.

U mnie pomogło, jeżeli to nie pomoże może faktycznie coś z kartą ale serwis raczej się nie pomylił.

Pozdrawiam i życzę miłego użytkowania komputera.
  • #4 12499532
    Krosi
    Poziom 11  
    Witaj, odświeżyłeś stary temat :)

Ale dobrze bo też sobie poradziłem z tym w ten sposób.

Aczkolwiek u mnie pomogła zmiana na maksymalną wydajność w ustawieniach karty sieciowej i wszystko hulało jak powinno ;)
REKLAMA