logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus K55VD - brak dostępu do internetu po wymianie karty sieciowej, co robić?

domicom1 24 Cze 2013 08:52 2670 8
REKLAMA
  • #1 12449835
    domicom1
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam, mam problem. Laptop Asus k55VD zakupilam w marcu, bez systemu. Zainstalowalam system win7, sterowniki. Pierwszy dzien internet dzialal. Gdy go wylaczylam i nastepnego dnia wlaczylam to pokazywal sie ciagle zółty trójkąt z wykrzykniem a gdy na niego najechałam "brak dostepu do internetu''. Probowalam w roznych miejscach, miejscowosciach, na roznych routerach. Nic nie dzialalo. Oddam go do reklamacji. Wymienili karte sieciowa. Gdy go dostalam musialam wszystko zainstalowac od nowa, system, sterowniki itd. Oczywiscie blad dalej sie pojawial. Oddalam ponownie do reklamacji- poinformowali mnie ze u nich wszystko dziala i nie maja podstaw do uznania reklamacji. Odeslali mi go z powrotem. Brak dostepu do internetu ciagle jest.. Dodam, że inne laptopy działające na tej samej sieci nie miały tego problemu. Nie mam pojecia co jeszcze zrobic.. 3 m-ce temu kupilam laptopa a wlasciwie wcale z niego nie korzystam.. Bardzo proszę o pomoc.. [/i]
  • REKLAMA
  • #2 12449842
    Pan Szyszka
    Poziom 31  
    Ocena: 95
    Daj screena z menadżera urządzeń z rozwiniętą zakładką kart sieciowych
  • REKLAMA
  • #4 12454924
    Pan Szyszka
    Poziom 31  
    Karta jest zainstalowana poprawnie. Laptop w ogóle widzi jakieś sieci bezprzewodowe?
  • REKLAMA
  • #5 12454958
    domicom1
    Poziom 9  
    Tak, wykrywa siec, łączy sie z nią, a po chwili brak dostępu do sieci i tak w kółko
  • REKLAMA
  • #6 12454970
    Pan Szyszka
    Poziom 31  
    Podłącz kabelki od karty sieciowej odwrotnie. Czasem to pomaga.
  • #7 12455033
    domicom1
    Poziom 9  
    Jestem podlaczona przez wi fi
  • #8 12455097
    Pan Szyszka
    Poziom 31  
    Do karty wi-fi też podłącza się kabelki antenowe, które są wewnątrz matrycy. Kartę odnajdziesz pod klapą dolną laptopa.
  • #9 12460250
    tigerk3m
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam. Bardzo proszę już wyjaśniam jak to zrobić właśnie dzisaj udało mi się to ogarnąć na tym samym laptopie. Do rzeczy:

krok 1
    ze strony producenta pobierz nowe sterowniki do karty sieciowej usuń stare i zainstaluj nowe sterowniki.

krok 2
    w menedżerze urządzeń w sterownikach do karty bezprzewodowej w zakładce zarządzanie energią odznacz "zezwalaj komputerowi na wyłączanie ..."

krok 3
    Start>Panel sterowania>System i zabezpieczenia>Opcje zasilania
    Wszystkie plany jakie tam masz zarządzania energią wchodzisz po kolei w "Zmień ustawienia planu" następnie "Zmień zaawansowane ustawienia zasilania" i sprawdzasz czy masz w "Ustawienia karty bezprzewodowej">"Moduł oszczędzania energii">"Zasilanie bateryjne: Maksymalna wydajność"

Problem powinien ustąpić. Jeżeli nie to zaktualizuj BIOS - sterowniki na stronie asus support. Ma bardzo starą wersję BIOSU - przynajmniej mój tak miał.

U mnie pomogło, jeżeli to nie pomoże może faktycznie coś z kartą ale serwis raczej się nie pomylił.

Pozdrawiam i życzę miłego użytkowania komputera.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik laptopa Asus K55VD zgłasza problem z brakiem dostępu do internetu po wymianie karty sieciowej. Po zainstalowaniu systemu Windows 7 i sterowników, internet działał tylko przez jeden dzień. Po ponownej reklamacji i wymianie karty, problem nadal występuje, mimo że inne urządzenia w tej samej sieci działają poprawnie. Użytkownik otrzymuje różne sugestie, w tym sprawdzenie menedżera urządzeń, instalację nowych sterowników, wyłączenie opcji oszczędzania energii oraz aktualizację BIOS-u. Wskazówki dotyczą również sprawdzenia połączeń kablowych karty sieciowej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA