Witam.
A więc tak,może najpierw opiszę jak jestem podłączony do internetu. W domu posiadam 2 komputery,pierwszy jest mój,drugi jest rodziny .
Ten drugi jest połączony do internetu za pomocą kabla do routera.
Zaś ja łączę się przez Wi-Fi pod router.
Moje urządzenie to TP-LINK TL-WN721N max 150 Mbps,zaś w systemie mam pokazana 54 Mb/s.
Ale przejdźmy do problemu.
Internet podczas przeglądania chodzi w miarę dobrze aczkolwiek często musi "pomyśleć" zanim załaduje stronę.
W takich grach jak np. Counter Strike 1.6 ping nie schodzi poniżej 100... a dochodzi czasami do 500.
Komputer przeskanowałem Avastem-nic nie wykrył.
Przeskanowałem również programem Ad-Aware 6.0 ,i tam wykrył 5 obiektów od razu je usunąłem.
Myślałem też,że może problem tkwi w dysku,ale to chyba nie to, dysk WD 160 GB 7200 RPM. Czysty, zdefragmentowany, SMART OK.
Sam już nie wiem w czym tkwi problem,iż mam takie pingi.Przykładowo jak daję "uruchom"->cmd-> i tutaj tam np. ping google.pl to odstępy wynoszą po 200 ms...
Powyłączałem aktualizacje automatyczne w systemie, i wszelkie P2P.
Mój system to Win XP Home Edition 2002 z zainstalowanym SP3.
Mój sprzęt to:
Intel Celeron 2.26 GH s478.
Gigabyte 8IPE1000 P-G
Ati Radeon X1050
Ram DDR DIMM 333 Mhz 2,75 GB ( w sumie) ,w kościach 2 x 1 GB Goodram, 1 x 512 MB Seitec, 1 x 256 MB Goodram.
Zasilacz XFX 450 W
Dysk: WD Blue 160 GB 7200 RPM
Nie chodzi mi o to aby nagle mieć ping 10,może być na poziomie 50-70.
Ma ktoś może pomysł? Może logi OTL albo HijackThis zrobić ( na ich analizowaniu się nie znam) .?
Proszę o pomoc
A więc tak,może najpierw opiszę jak jestem podłączony do internetu. W domu posiadam 2 komputery,pierwszy jest mój,drugi jest rodziny .
Ten drugi jest połączony do internetu za pomocą kabla do routera.
Zaś ja łączę się przez Wi-Fi pod router.
Moje urządzenie to TP-LINK TL-WN721N max 150 Mbps,zaś w systemie mam pokazana 54 Mb/s.
Ale przejdźmy do problemu.
Internet podczas przeglądania chodzi w miarę dobrze aczkolwiek często musi "pomyśleć" zanim załaduje stronę.
W takich grach jak np. Counter Strike 1.6 ping nie schodzi poniżej 100... a dochodzi czasami do 500.
Komputer przeskanowałem Avastem-nic nie wykrył.
Przeskanowałem również programem Ad-Aware 6.0 ,i tam wykrył 5 obiektów od razu je usunąłem.
Myślałem też,że może problem tkwi w dysku,ale to chyba nie to, dysk WD 160 GB 7200 RPM. Czysty, zdefragmentowany, SMART OK.
Sam już nie wiem w czym tkwi problem,iż mam takie pingi.Przykładowo jak daję "uruchom"->cmd-> i tutaj tam np. ping google.pl to odstępy wynoszą po 200 ms...
Powyłączałem aktualizacje automatyczne w systemie, i wszelkie P2P.
Mój system to Win XP Home Edition 2002 z zainstalowanym SP3.
Mój sprzęt to:
Intel Celeron 2.26 GH s478.
Gigabyte 8IPE1000 P-G
Ati Radeon X1050
Ram DDR DIMM 333 Mhz 2,75 GB ( w sumie) ,w kościach 2 x 1 GB Goodram, 1 x 512 MB Seitec, 1 x 256 MB Goodram.
Zasilacz XFX 450 W
Dysk: WD Blue 160 GB 7200 RPM
Nie chodzi mi o to aby nagle mieć ping 10,może być na poziomie 50-70.
Ma ktoś może pomysł? Może logi OTL albo HijackThis zrobić ( na ich analizowaniu się nie znam) .?
Proszę o pomoc