logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór: Laptop DELL Inspiron 15R SE-7520 czy składany PC do 2900 zł?

tapacz11 08 Lut 2013 10:29 1020 4
REKLAMA
  • #1 11904665
    tapacz11
    Poziom 9  
    Mam hp pavilion g6 i chciałbym go w tym roku zmienić tylko nie wiem na co ?
    Czy składać komputer stacjonarny czy kupić laptopa Notebook DELL Inspiron 15R SE-7520.Jak komputer to proszę o jakieś propozycje podzespołów do 2900 zł. :)
  • REKLAMA
  • #2 11904705
    Vieslav889
    Poziom 24  
    Ocena: 28
    Do czego używasz sprzętu? Jeśli chcesz składać peceta to za 2900zł będzie niezła maszyna, która przez kilka lat uciągnie nowe gierki. Natomiast laptop w tej kwocie będzie z segmentu wyżej średni.
  • REKLAMA
  • #3 11904755
    tapacz11
    Poziom 9  
    Ten dell też nie ma najgorszej grafiki :AMD Radeon HD7730M a jak bym kompa składał to chciałbym gigabyte radeon hd 7870.Pytam się co lepsze ? Ps do gier mam ps3 i xbox'a. :D

Dodano po 29 [sekundy]:

bo hp się nie nadaje nawet do minecraft Xd :D
  • REKLAMA
  • #4 11904876
    Vieslav889
    Poziom 24  
    Ocena: 28
    Nikt ci nie odpowie co lepsze dopóki nie będzie wiadomo, jak używasz sprzętu. Jak stoi na biurku to składaj peceta i kup sobie wielki monitor. Przyjemność z grania nieporównywalnie większa niż na 15" laptopie. Sam już musisz zdecydować. Ja np mam mocnego peceta do użytku na co dzień i najtańszego laptopa (zintegrowany intel i C2D T6600) do pracy, w teren, ogólnie jak mi się zachce gdzieś ruszyć z kompem. Peceta modernizuje minimum raz w roku, dzięki temu bilans kupno nowych części/sprzedaż starych jest w okolicach 500zł a wydajność kilkakrotnie wzrasta.
    HD7730M jest kartą średnią i będą problemy z nowymi grami, jeśli nie teraz to za jakiś czas na pewno. A jak pewnie wiesz doskonale, tego nie zmodernizujesz.
  • #5 11904988
    Jelatior
    Poziom 11  
    Jest dużo za i przeciw jaki komputer? Ja mam laptopa i stacjonarny, średniej klasy, jeżeli ma się mało miejsca w domku to laptop bo wygoda, nie ma tylu kabli które się pałętają za kompem. Można wszędzie z nim chodzić po mieszkaniu, dostęp do internetu w każdym miejscu. Jeżeli się używa do wszystkiego po trochu to laptop. Stacjonarny kto używa dużo grafiki siedzi wiele godzin przed kompem, duży monitor super sprawa, polecam
REKLAMA