Jak w temacie.
Czy ktoś może mnie poratować schematem elektrycznym tego urządzenia? Bardzo proszę.
Czy ktoś może mnie poratować schematem elektrycznym tego urządzenia? Bardzo proszę.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamRAFIkSierra napisał:Schemat to teraz barzdzo często rarytas niemożliwy do dostania może montażowy się znajdzie u kogoś.poprosiłem o schematy tak z wyprzedzeniem
RAFIkSierra napisał:No tak wygląda naprawa kogoś kto się wcale nie zna na sprzęcie który naprawia i po objawach nie wie co sprawdzić to może lepiej niech nie swiadczy takich usług jak to nie ładnie wygląda z punktu widzenia klienta.nie chciałbym żeby odbywało to się na zasadzie, że pojadę, sprawdzę "to" i wrócę do domu, i napiszę "sprawdziłem to, to nie to". po czym ktoś napisze "to sprawdź teraz to", i następnego dnia będę gonił znów do kogoś żeby sprawdzić to drugie ....a potem trzecie i czwarte, i tak tydzień. raz, że nieładnie to wygląda z punktu widzenia klienta;
RAFIkSierra napisał:W żadnym wypadku to nie atak jak odniosłeś takie wrażenie to przepraszam. Chodziło mi tylko o to że wcale nie trzeba chodzić 10 razy żeby sprawdzić 10 rzeczy np. piszesz żeMam nadzieję, że to powyżej to nie atak na mnie, bo rozumiem
RAFIkSierra napisał:ja napisałempo załączeniu programu, próbuje wypompować coś czego tam nie ma;
egon42 napisał:można z tego zrozumieć że może ma info ze jest woda pod pralką albo jak jest czujnik wody pod pralką to on wysyła złą informację itd.Może ma tam gdzie nie powinien mieć a może też myśleć że "ma" gdzie nie powinien mieć.
RAFIkSierra napisał:Wymontowałem silnik. Przemierzyłem go. Stojan ok 3 ohm, wirnik ok 1 ohm (bądź odwrotnie, ale takie wartości), uzwojenie tachoprądnicy ok 180 ohm. Wg tego co mówi forum, to wartość rezystancji prądnicy ma mniej więcej taka być. Złożyłem silnik i ponowiłem pomiar od strony złącza przy sterowniku. Wartości jak wyżej, czyli przewody i złącza w drodze do silnika całe.
peter falk napisał:Triak albo przekaźniki silnika na module. Słychać, czy klikają?
peter falk napisał:Na wirowaniu też takie objawy?
peter falk napisał:Grzałkę też sprawdź, czy nie ma przerwy.
Stefciu_B napisał:
A sprawdziłeś silnik poza pralką czy działa?