logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

CorelDraw x5 - tworzenie logo, usunięcie pikseli na obrazie

Adamis10 17 Lut 2013 12:36 6912 13
REKLAMA
  • #1 11946069
    Adamis10
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam chcę stworzyć obraz logo w Corel Draw x5 , cześć udało mi się stworzyć lecz nie umiem se poradzić z usunięciem pikseli w obrazie. Zwracam się do was o pomoc w tym jak i innym zagadnieniu na temat tego logo, będę relacjonował postępy w pracy, z góry dzięki.
  • REKLAMA
  • #2 11948113
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 11950205
    Adamis10
    Poziom 11  
    Po prostu chce usunąć widoczne piksele z kwiatu, którego załączam do wiadomości w załączniku. Próbowałem cały projekt przesłać lecz nie da się tu plików " cdr " przesyłać. Proszę o opis jak to zrobić abym sam umiał se z tym poradzić jeśli da się taką sprawę rozwiązać w Corel Draw.
    Załączniki:
    • CorelDraw x5 - tworzenie logo, usunięcie pikseli na obrazie kwiat, piksele.gif (89.74 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 11950348
    wieswas
    Poziom 34  
    Ocena: 398
    Chcesz usunąć widoczne piksele z kwiatu widocznego na obrazku ?
    Przecież oprócz kwiatu nic więcej nie ma. Zostanie białe tło.
    Sprecyzuj dokładnie problem.
  • REKLAMA
  • #5 11950735
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 11951059
    LaTuaCantante
    Poziom 10  
    Nie wiem, jak jest w Corelu, ale w innych programach wektorowych można po prostu obrysować piórkiem obiekt i wypełnić. :)
  • #7 11951070
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 11951121
    LaTuaCantante
    Poziom 10  
    Cytat:
    Takie rozwiazanie jest dobre jesli bedziesz tworzyc obrazki typu manga

To ma zastosowanie nie tylko w mandze, a poza tym jest to świetny sposób aby dodać/odjąć coś kwiatkowi, albo nic nie zmieniać przy czym zamieniamy go na obiekt wektorowy :)
  • REKLAMA
  • #9 11951130
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 11951135
    LaTuaCantante
    Poziom 10  
    Przyznaje ci racje :) piórko daje te możliwości, które nie są nam potrzebne :)
  • #11 11951629
    Adamis10
    Poziom 11  
    Po prostu chcę wstawić ten kwiat w tworzone logo pewnej firmy, a na nim piksele widać. Tworzę logo w prostokącie a w nim inne mniejsze dwa prostokąty w górnym i dolnym roku po przeciwnych stronach umieszczone w kadrze, którym nadałem przezroczystość no i w tym ma być również ten kwiat z napisem. Projektu tu nie wrzucę bo się nie da, gdyż nie obsługiwane są pliki cdr. Teraz będę próbował w photoshop utworzyć te logo, w corelu zaokrągliłem rogi głównego prostokąta jednak gdy przeobraziłem swój wytwór w zdjęcie " jpg " rogi nadal się pojawiły, od razu dodaje że kontury w prostokącie nie chcę usuwać, nadałem mu inny kolor z czym logo jest lepsze moim zdaniem.
  • #12 11951648
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #13 11951764
    Adamis10
    Poziom 11  
    Chciałeś abym opisał sprawę więc to zrobiłem, gdybym wiedział dokładnie jak to zrobić to bym tu posta nie pisał, przecież nie jestem profesionalistą. Na krzywe też nie wiem jak to przerobić o co w ogóle chodzi z tymi krzywymi, może wytłumaczysz, no i jak pozbyć się tych głupich rogów na zdjęciu jpg, pracując w corel rogów nie było.
  • #14 11956424
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik stara się stworzyć logo w Corel Draw X5, jednak napotyka problem z widocznymi pikselami na obrazie kwiatu, który chce włączyć do projektu. W odpowiedziach sugerowane są różne metody, takie jak konwersja obrazu do krzywych, co pozwoli na usunięcie pikseli. Użytkownik nie potrafi jednak przerobić obrazu na krzywe i nie zna podstawowych funkcji programu. Wskazówki obejmują również kompresję pliku do formatu ZIP, aby można było go przesłać do analizy. Dodatkowo, poruszono kwestie związane z jakością obrazu i rozdzielczością, które mogą wpływać na widoczność pikseli w finalnym projekcie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA