logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

t68i po wymianie glosniczka zawiesza sie podczas rozmowy

bengi 16 Lut 2005 15:14 861 3
REKLAMA
  • #1 1234771
    bengi
    Poziom 11  
    Problem jest nastepujący: podczas rozmowy trzeszczal mi glosniczek w t68i wiec pomyslalem, ze kiupie sobie nowy i wymienie. Po wlozeniu nowego głośniczka telefon wlacza sie bez problemu. Jednak gdy chce gdzies zadzwonic, po polaczeniu zegar wskazujacy czas rozmowy pokazuje ciagle czas 00:00, i nic nie slychac (dzwonilem np do BOA sieci Era, wiec powinienem slyszec piekny glos aby cośtam nacisnij 1 itp). Kiedy rozlacze sie, telefon zawiesza sie. Gdy spowrotem wlozylem stary(oryginalny) glosniczek, wszystko dziala poprawnie.
    Mam 2 pytania:
    1. Czy mozna cos zrobic ze starym glosniczkiem, zeby nie trzeszczal(oprócz wyrzucenia go :sm15: )
    2. Czy zawieszanie sie jest wynikiem niekompatbilnosci/wady nowego gloscniczka (zostal kupiony na allegro, wiec jest to chyba calkiem mozliwe)
    Z gory dziekuje za pomoc. :sm15:
  • REKLAMA
  • #2 1235450
    costam
    Poziom 12  
    moim skromnym zdaniem idz do salonu ery czy gdzies gdzie masz i sie spytaj co mu dolega a jak nic to idz do specjalisty on ci powie powinien jesli nie idz do sklepu i kup nowy głosnik albo daj do naprawy ze tarym nic juz nie zrobisz
  • REKLAMA
  • #3 1235999
    infobis
    Poziom 18  
    Ocena: 2
    w serwis mode w SE jest taka opcja sprawdzania pętli głosowej - ale obawiam sie ze to nie pomoze - załatw sobie sprawdzony głośnik jak nie pomoże zrób reset fona a jak nie to fleszuj go
  • #4 1236827
    bengi
    Poziom 11  
    po kilkukrotnych probach demontazu i zakladania nowego glosnika efekt jest taki: dziala, nie zawiesza sie, ale glos jest bardzo cichy, ledwie slyszalny. probowalem czyscic styki, ale to nie pomaga. teraz przynajmniej sie nie zawiesza, ale nie da sie i tak normalnie korzystac :( . petla glosowa i testowanie glosniczka daja taki sam efekt. chyba nie pozostaje mi nic innego, jak kupic glosnik w sklepie, a nie na allegro :idea:
REKLAMA