logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 6820 - jak zainstalować gry Java, gdy telefon nie rozpoznaje plików JAR?

16 Lut 2005 18:08 2166 9
REKLAMA
  • #1 1235355
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 1369418
    bziumak
    Poziom 12  
    Mam identyczny problem wiec jesli ktos wie prosze o pomoc ! Moze jakis inny format ? Jesli ktos wie lub probowal prosze o wiadomosc :)
  • REKLAMA
  • #3 1369442
    cheff
    Poziom 17  
    Ocena: 3
    bo pewnie ladujecie aplikacje nie z tej serii co powinniscie..
  • #4 1369643
    bziumak
    Poziom 12  
    ok , a z jakiej serii powinninsmy ? i jakie formaty pliku 6820 rozpoznaje bo u mnie napisal ze nie zna sis jar jad i jeszcze czegos ale juz nie pamietam ! Jesli wiesz napisz prosze bede wdzieczny :)
  • REKLAMA
  • #6 1369938
    bziumak
    Poziom 12  
    Dzieki za link :) ale niestety formaty nadal nie sa obslugiwane :( Powiedz mi co zle robie ? wgrywam normalnie przez port IRDA zapisuje w folderze i jak chce uruchomic pisze ze format pliku jest nie obslugiwany :(
  • REKLAMA
  • #7 1370046
    cheff
    Poziom 17  
    a czym wgrywasz ? napisz dokladnie do jakiego folderu wgrywasz pliki i o jakim rozszerzeniu
  • #8 1370063
    bziumak
    Poziom 12  
    wgrywam przez windowsa xp, do folderow ktore sie pojawiaja grafika zdjecia itd. Do aplikacji sie nie da :( wgrywalem i pliki jar i jad ale nie nie chce ich obsluzyc :(
  • #9 1370081
    cheff
    Poziom 17  
    no to nie dziwne.. 8-)
    sciagnij sobie oxygena i nim wrzuc a bedzie napewno ok
  • #10 1370964
    bziumak
    Poziom 12  
    Juz wszytko jasno juz wszystko wiem ! Po pierwsze cheff dzieki za pomoc i za cierplikosc ! Po drugie wykorzystalem firmowy program noki Pc Suite w wersji 5.8 a dokladniej program Nokia Application Instaler i sie udalo ! dzieki temu programowi mozna wgrac rzeczy ( programy gry :) do dzialu aplikacje ! Przy zwyklym polaczeniu z telefonem przez Windowsa Xp mozna wrzucac pliki do dzialu Galeria ! Jeszcze raz dzieki za pomoc !

Podsumowanie tematu

✨ Problem z instalacją gier Java na telefonie Nokia 6820 wynika z nieprawidłowego sposobu przesyłania plików JAR i JAD. Telefon z serii 40 rozpoznaje aplikacje Java tylko, gdy są one wgrane do odpowiedniego katalogu aplikacji. Standardowe kopiowanie plików przez port IRDA do folderów takich jak grafika czy zdjęcia skutkuje komunikatem o nieobsługiwanym formacie. Rozwiązaniem jest użycie dedykowanego oprogramowania Nokia PC Suite w wersji 5.8, a konkretnie narzędzia Nokia Application Installer, które umożliwia poprawne przesłanie i instalację gier Java do działu aplikacji telefonu. Alternatywnie zalecane jest użycie programu Oxygen do przesyłania plików. Wskazano również źródło gier kompatybilnych z serią 40.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA