Chcialem zainstalowac gry java na mojej komorce. Sciagnelem za pomoca irdy pliki z rzekomymi grami (rozszezenie jar) ale telefon nie rozpoznaje. Dlaczego?
ok , a z jakiej serii powinninsmy ? i jakie formaty pliku 6820 rozpoznaje bo u mnie napisal ze nie zna sis jar jad i jeszcze czegos ale juz nie pamietam ! Jesli wiesz napisz prosze bede wdzieczny
Dzieki za link ale niestety formaty nadal nie sa obslugiwane Powiedz mi co zle robie ? wgrywam normalnie przez port IRDA zapisuje w folderze i jak chce uruchomic pisze ze format pliku jest nie obslugiwany
wgrywam przez windowsa xp, do folderow ktore sie pojawiaja grafika zdjecia itd. Do aplikacji sie nie da wgrywalem i pliki jar i jad ale nie nie chce ich obsluzyc
Juz wszytko jasno juz wszystko wiem ! Po pierwsze cheff dzieki za pomoc i za cierplikosc ! Po drugie wykorzystalem firmowy program noki Pc Suite w wersji 5.8 a dokladniej program Nokia Application Instaler i sie udalo ! dzieki temu programowi mozna wgrac rzeczy ( programy gry do dzialu aplikacje ! Przy zwyklym polaczeniu z telefonem przez Windowsa Xp mozna wrzucac pliki do dzialu Galeria ! Jeszcze raz dzieki za pomoc !
✨ Problem z instalacją gier Java na telefonie Nokia 6820 wynika z nieprawidłowego sposobu przesyłania plików JAR i JAD. Telefon z serii 40 rozpoznaje aplikacje Java tylko, gdy są one wgrane do odpowiedniego katalogu aplikacji. Standardowe kopiowanie plików przez port IRDA do folderów takich jak grafika czy zdjęcia skutkuje komunikatem o nieobsługiwanym formacie. Rozwiązaniem jest użycie dedykowanego oprogramowania Nokia PC Suite w wersji 5.8, a konkretnie narzędzia Nokia Application Installer, które umożliwia poprawne przesłanie i instalację gier Java do działu aplikacji telefonu. Alternatywnie zalecane jest użycie programu Oxygen do przesyłania plików. Wskazano również źródło gier kompatybilnych z serią 40. Wygenerowane przez model językowy.