logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Yarvik GoTab 260 - zawiesza się na logo, brak połączenia USB z PC

warlord3 23 Lut 2013 22:46 5691 8
REKLAMA
  • #1 11977738
    warlord3
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    problem dotyczy tabletu marki Yarvik model gotab 260. tablet po uruchomieniu wyświetla logo yarvik i nic wiecej sie nie dzieje.Nawet nie uruchomi sie logowanie systemu Android. po podłączeniu do komputera pokazuje komunikat "nierozpoznano urządzenia usb". nie wiem co robić. LiveSuit też nie chce zadziałać. potrzebuje pomocy w naprawie tego tabletu. potrzebuje także manuala w pdf.
  • REKLAMA
  • #2 11977778
    Alberciak
    Poziom 23  
    Ocena: 60
    Oto instrukcja.
    Załączniki:
    • opr00DZ1.pdf (544.11 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 11978467
    warlord3
    Poziom 2  
    Dzieki ale instrukcje dot. upgrade'a do Android 4 juz posiadam. Potrzebuje instrukcji osługi (manual) tabletu w pdf. nie mam wersji papierowej bo tablet dostałem od brata a on zapodział gdzies wszystkie papierki jakie były w pudełku.

Ciągle nie wykrywa mi tego tabletu po podłączeniu do komputera. Gdyby mi go wykrył i uruchomił LiveSuit to by z górki poszło.

Dodano po 3 [godziny] 59 [minuty]:

gdyby ktoś miał oryginalne USB DRIVERS do tego tabletu to by mi pomogło w pracy.
    Model Yarvik tab 260 (GoTab Velocity)
  • REKLAMA
  • #4 11983411
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    Żaden sterownik ci nie pomoże bo urządzenie będzie identyfikowane przez PC dopiero po załadowaniu systemu.

Jeśli funkcja update i recovery nie działają to kość do wylutu i programowanie na programatorze.
  • #5 11983437
    warlord3
    Poziom 2  
    koleś z serwisu komputerowego powiedział że jeśli sterownik zainstaluje dla tego modelu to nie będzie problemu z jego podłaczeniem do komputera i upgrade androida uruchomi się. zresztą nie mam zamiaru nic wylutowywać ani przeprogramowywać. za duże koszty i roboty jak na tablet o wartość niecałe 300zł. więc z góry dziękuję za porady ze "Star trecka".
  • REKLAMA
  • #6 11983511
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    warlord3 napisał:
    z góry dziękuję za porady ze "Star trecka".

Skoro lutowanie i programowanie to dla ciebie fantastyka to przypominam że to forum techniczne nastawione w głównej części na elektronikę.

warlord3 napisał:
    koleś z serwisu komputerowego powiedział że jeśli sterownik zainstaluje dla tego modelu to nie będzie problemu z jego podłaczeniem do komputera i upgrade androida
    .

To dlaczego tego nie zrobił? Bo bzdury opowiada. O takim sterowniku nawet producent tabletu nie słyszał.
  • #7 11983702
    warlord3
    Poziom 2  
    fantastyka jest bawienie sie w takie programowanie przy sprzęcie za 200 zł. gdyby był to np. iPad po gwaracji to miałoby to sens. Zreszta nie mam znajomego który by mi to zrobił a na fachowca w mojej okolicy to nerwów nie chce tracić mając w pamięci jego "naprawę" telewizora.

Widzę jednak że kumpel poradził mi złe forum bo tu raczej nikt nie pomoże z tym problemem bez konieczności rozłupania tabletu na części pierwsze.

Dodano po 1 [minuty]:

a co do sterownika to nie mam jak go zdobyć bo producent już nie oferuje wsparcia dla tego modelu. Stąd sądziłem że ktoś może posiadać odpowiedni soft.
  • #8 11989683
    alvaro31185
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    witam mam taki sam problem z tabletem yavrik go tab 260 nie uruchamia sie gdzie znajde jakis link do pobrania potrzebnych mi plikow do odzyskania systemu w tablecie

Dodano po 4 [godziny] 37 [minuty]:

zamiast porady to spam potrzebuje pomocy bo wlozylem 200zl wto na ten sprzent i jest na gwarancji ubiely piatek go kupilem aodrana jusz mi nie dziala bo padl pokazuje logo na ekranie i czort i szperam wtym niecie i niczego nie moge znalesc bo nie lubie jak mi sie cos psuje prosze o pomoc zgury dzieki
  • #9 11999689
    kolomax
    Poziom 12  
    Ocena: 24
    Możesz spróbować reset ew. podłącz na chwilę do ładowania ew. USB. Jak byś chciał przywrócić ustawienia fabryczne to należy wykonać następujące czynności:

trzymając jednocześnie HOME i MENU + POWER trzymasz aż wejdzie w tryb serwisowy. wybierasz przywróć ustawienia fabryczne.

Sterowniki http://forum.yarvik.com/forumdisplay.php?104-Firmware służą tylko do aktualizacji androida.Proces aktualizacji wygląda następująco:

1)Na komputerze uruchamiamy LiveSuit i wybieramy obraz androida
    2)wyłączamy tab 260
    3) wciskamy przycisk vol-
    4) podłączamy USB do komputera
    5) Trzymając vol- wciskamy sześć razy power.
    6) System poprosi o sterownik instalujemy z pobranych od producenta (link wyżej) nie te które załączyłem.
    7) Ruszy proces aktualizacji, co potrwa ok 5 min. Uwaga przy ok 50% zatrzyma się na dłuższą chwilę nie odłączać itp. CZEKAĆ do końca.
    8) Odłączamy kabelek USB i włączamy tab

Pierwsze uruchomienie jest dla cierpliwych system się układa.

Niestety po aktualizacji przyciski vol są zamienione :)
    Jeżeli kogoś interesują sterowniki to są w załączniku i działają.
    Załączniki:
    • Drivers.zip (3.76 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Tablet Yarvik GoTab 260 ma problem z uruchomieniem, zatrzymując się na logo i nie łącząc się z komputerem przez USB. Użytkownik poszukuje pomocy w naprawie oraz instrukcji obsługi w formacie PDF. W odpowiedziach zasugerowano, że problem może wynikać z braku odpowiednich sterowników USB, a także z konieczności przeprowadzenia aktualizacji systemu Android za pomocą LiveSuit. Niektórzy użytkownicy wskazali na możliwość usunięcia pamięci flash, co wiąże się z ryzykiem i kosztami, które są nieopłacalne w przypadku taniego tabletu. Inni podali kroki do przywrócenia ustawień fabrycznych oraz aktualizacji systemu, jednak użytkownik wyraził frustrację z powodu braku wsparcia producenta i trudności w znalezieniu potrzebnych plików.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA