logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Identyfikacja sprężarki ze zdjęcia - jaka to marka i model?

jascur 27 Lut 2013 09:27 4323 9
REKLAMA
  • #1 11992868
    jascur
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam szanownych forumowiczów. Czy ktoś odpowie mi od czego pochodzi sprężarka ze zdjęcia? Identyfikacja sprężarki ze zdjęcia - jaka to marka i model?
  • REKLAMA
  • #2 12884344
    rogalik89
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    dołaczam sie do prośby, co to za model, ewentualne parametry, myslałem ze to coś jak w ciagnikach ursus, ale jednak nie, inna głowica jest na pewno.
    mam taką zamontowaną w kompresorze ale zaczęło mi powietrze do oleju uciekać(wystrzela bagnecik od oleju) wiec pewnie pierścienie spalone i teraz nie bardzo wiem gdzie nawet szukać:( prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #3 12889508
    Alfred_92
    Poziom 33  
    Ocena: 706
    Skoro ktoś już odkopał temat to i jak sie dołączę z prośbą o rozpoznanie tego kompresora
  • REKLAMA
  • #4 12889867
    jpna100
    Poziom 25  
    Ocena: 568
    Alfred_92 Tą sprężarkę co posiadasz jest z transportera opancerzonego marki Skot
  • REKLAMA
  • #5 12889973
    Alfred_92
    Poziom 33  
    jpna100 napisał:
    Alfred_92 Tą sprężarkę co posiadasz jest z transportera opancerzonego marki Skot

Nie posiadam ale przeglądając bezkres internetu natrafiłem na forum http://lakierowanko.info/viewtopic.php?t=4060 i zaciekawiło mnie że ta sprężarka posiada po dwa filtry na cylinder (pierwszy raz taką widzę). I zastanawia mnie co kierowało konstruktorami że zamiast dać jeden porządny zawór zastosowali dwa (zapewne jakieś małe). Wie Kolega może jaki to konkretnie model sprężarki, bo ciekaw jestem ile takie coś ma l/min.
  • #6 12890032
    seweryn7701
    Specjalista Maszyny Rolnicze
    Ocena: 1395
    To kompresor robiony. W skocie zakładam zasilanie w powietrze było z filtra powietrza silnika.
    Współczesne kompresory oryginalne też często posiadają niewielkie filtry osobno na każdy cylinder.
  • #7 12890054
    Alfred_92
    Poziom 33  
    Cytat:
    Współczesne kompresory oryginalne też często posiadają niewielkie filtry osobno na każdy cylinder.
    Ale nie aż po dwa filtry na jeden cylinder :D
  • #8 12890073
    jpna100
    Poziom 25  
    Ocena: 568
    Moim zdaniem oryginalnie miały po 2 filtry na cylinder, nie brały powietrza przez filtr silnika. Dlatego że ile bym nie widział tych sprężarek wszystkie takie same mają filtry.
    A czego dali po 2 na jeden cylinder to tego nie wiem. Dzisiaj spróbuję odczytać dokładne dane tych sprężarek.

Dodano po 1 [godziny] 11 [minuty]:

Tak jak obiecałem. Jedno zdjęcie pokazuje takie same filtry powietrza jak w wyżej podanej, drugie zaś numer. Żadnej tabliczki znamionowej nie posiada ta sprężarka.

• #9 12892431
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 14532005
    bulineek
    Poziom 12  
    Ocena: 68
    witam

I ja dołącze się do prośby identyfikacji sprężarki powietrza

Dostałem od znajomego ale nie ma żadnej tabliczki ... wie ktoś może co to za sprzęt ?

Załączniki:
    • Identyfikacja sprężarki ze zdjęcia - jaka to marka i model? 20150315_123215.jpg (3.84 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji forumowicze starają się zidentyfikować sprężarkę powietrza na podstawie zamieszczonego zdjęcia. Użytkownicy dzielą się swoimi spostrzeżeniami, sugerując, że sprężarka może pochodzić z transportera opancerzonego marki Skot. Pojawiają się pytania dotyczące konstrukcji sprężarki, w tym zastosowania dwóch filtrów na cylinder, co budzi ciekawość co do jej wydajności i specyfikacji. Niektórzy użytkownicy mają problemy z działaniem sprężarki, takie jak ucieczka powietrza do oleju, co sugeruje uszkodzenie pierścieni. W dyskusji pojawiają się również inne zdjęcia sprężarek, które nie mają tabliczek znamionowych, co utrudnia identyfikację.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA