Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Bosch SGI57M35EU/37 - staje na 1 min , nie suszy

03 Mar 2013 13:13 3291 3
  • Poziom 1  
    Witam, mam problem ze zmywarka Bosch Silent Comfort SGI57M35EU mianowicie każdy program kończy się pokazująć na wyświetlaczu 1min do końca i tak zostaje , coś buczy jak by pompa , naczynia są umyte ale nie wysuszone . Dzisiaj po raz pierwszy program doszedł do końca i zmywarka wysuszyła naczynia była gorąca aczkolwiek w środku i na naczyniach były jeszcze krople wody , ale ogólenia doszła do 0 min i skonczył program z grubsza prawidłowo . Ale potem nastepne dwa a tak że ten sam program, przy około 20 min do końca wypompowuje wodę i na tym sie końćzy pompa buczy co chwile jak by chciała dalej wypompowywać i tak przez 20 min ąz do 1min do końca i na tym etapie sie zawiesza , nie suszy ani nie kończy odliczania czasu . Zastawiam sie skad wie że już nie ma wody że została odpompowana , bo może w tym tkwi problem , prosze o pomocne pomysły i fachowe opinie :)
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 20  
    było już to dużo razy do czyszczenia hydrostat lewy bok do zdjęcia i urządzenie na dole z mikro włącznikami
  • Poziom 10  
    Witam. Postanowiłem odświeżyć ten temat, ponieważ mam bardzo podobny problem. Posiadam zmywarkę Bosch SRS45T62 EU. Dwa dni temu włączając zmywanie na programie auto na wyświetlaczu pojawił się czas 34. Do tej pory zawsze wahał się w granicach 132-139. Sprawdzałem na innych programach i zawsze czas pokazywało na poziomie 28-36. Po zrobieniu resetu na programie auto pojawił się czas 146 i urządzenie zachowywało się dokładnie jak opisał poprzednik. Cykl trwał ok 3,5 godziny i w końcu zawiesił się na 1 minutę do końca. Efekty dźwiękowe jak na wstępie tego tematu. Naczynia czyste, ale mokre. Każde następne włączanie odbywało się tak samo- start i ok 35 min, reset i ponad 140. Czy to może być wina tego hydrostatu??? Czy jednak może coś innego Wam się nasuwa?
  • Poziom 2  
    Witam
    Odgrzewam temat, bo właśnie zreanimowałem mojego boszka i moje doświadczenia mogą komuś pomóc. Usterka ze zwisem na 1 minutę do końca zaczęła się pojawiać po 2 tygodniowym urlopie. Na początku było trochę loterii - raz kończyła normalnie, raz nie kończyła - wisiała na 1. Dolanie wody do wnętrza doprowadzało do zakończenia w moment. Po otwarciu słychać było syk jakby pompa robiła wakum.
    Zacząłem od wyczyszczenia hydrostatu, nie pomogło. Później elektrozawory - nie to. Okazało się, że zapchany był wąż łączący komorę hydrostatu z komorą mycia, niestety doszedłem do tego dopiero podczas obserwacji napełniania ("próbkowała"). Bo sama rura była czysta. Korek zrobił się już w miejscu podłączenia do komory mycia, nie było go widać.
    Pozdrawiam