Witam. Kupiłem używaną nawigację Tomtom Start 2. Po włączeniu próbuje się uruchomić ale pojawia się symbol dysku (nie ma slotu na kartę) i czerwony krzyżyk. Komputer ją widzi jako pamięć zewnętrzną, Tomtom Home również ją rozpoznaje. Wbudowane 2GB pamięci można zformatować "windowsem" jak i programem Low Level Format. Oba kończą bez jakichkolwiek błędów. Próbowałem też użyć tomtomowego Clear Flash-a i tu też bez żadnych problemów. Po podłączeniu sformatowanego urządzenia pod tomtom home, wyskakuje komunikat o konieczności zainstalowania aplikacji co też DOCHODZI DO KOŃCA bez problemów ale potem wymagany jest restart urządzenia-tomtom restartuje, znowu wyskakuje czerwony krzyżyk a tomtom home znowu pokazuje konieczność zainstalowania aplikacji w tomtom-ie. I tak w kółko...
Jak już pisałem, format jest możliwy, mogę też wgrac/odczytać dowolne pliki wgrane przez explorera do pamięci urządzenia, co pozwala mi wykluczyć uszkodzenie flash-a.
Czy ktoś ma jakieś sugestie, czego mogę jeszcze spróbować?
Pozdrawiam serdecznie!
Jak już pisałem, format jest możliwy, mogę też wgrac/odczytać dowolne pliki wgrane przez explorera do pamięci urządzenia, co pozwala mi wykluczyć uszkodzenie flash-a.
Czy ktoś ma jakieś sugestie, czego mogę jeszcze spróbować?
Pozdrawiam serdecznie!