logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ładowarka Duracell CEF 20 - co oznacza stałe czerwone światło?

paulineeczka91 07 Mar 2013 17:37 1809 2
REKLAMA
  • #1 12029083
    paulineeczka91
    Poziom 2  
    Posiadam ładowarkę do akumulatorków marki duracell i nie wiem co oznacza czerwone światełko na początku mrygało a teraz pali się cały czas. A czasem jak podłączam do gniazdka to w ogóle się nie pali. Z tego co czytałam to ludzie pisali że może temperatura jest za wysoka czyli że się przegrzewa ale u mnie wszystko czyli ładowarka i akumulatorki są chłodne. Akumulatory są nowe jeszcze nie używane i nie wiem czy to coś z ładowarką czy może akumulatorki kupiłam zepsute. A akumulatory są marki kodak. Czy to możliwe że jak nie używałam ładowarki przez długi czas to coś z nią się stało? raz tylko widziałam jak pali się zielone światełko. Ponieważ ładowarkę kupiłam używaną ale wcześniej nawet po mimo czerwonego światełka ładowałam akumulatory i działały chociaż nie za długo. O co w tym chodzi? Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 12029381
    12pawel
    Poziom 34  
    Ocena: 697
    Światło czerwone oznacza ładowanie więc to normalne że się pali podczas ładowania.
    Światło zielone oznacza że akumulatorki są już naładowane.
    Światło czerwone mrygające oznacza zbyt dużą temp akumulatorków bądź ich uszkodzenie. ( w tym przypadku należy je wyjąć i spróbować włożyć ponownie, z reguły to pomaga)
  • #3 12031896
    paulineeczka91
    Poziom 2  
    Aha. Dziękuję bardzo za pomoc :)
REKLAMA