logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MOOV M400 - Jak wgrać mapy Francji i Niemiec do odblokowanej nawigacji?

auro90 07 Mar 2013 22:38 15573 7
REKLAMA
  • #1 12030795
    auro90
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Witam
    Posiadam nawigacje moov m400

Prawdopodobnie mam ją już odblokowaną dzięki chomikowi z tego folderu (HOW-TO-MIO-m400-menu)

Mam wgraną AUTOMAPE EU i posiadam w niej mapę polski

Posiadam mapy które ściągnąłem z tej strony http://chomikuj.pl/ZielonyUpload/Najnowsza+aktualizacja+map+do+MIO+MOOV+M400

ale nie wiem jak je wgrać do tej nawigacji czy ktoś mógłby mi pomóc z tym jak to widzę dość częstym problemem - którego rozwiązania próbowałem szukać wszędzie ale nie potrafiłem tego najwidoczniej poprawnie zastosować

chodzi mi tylko o Francje i niemcy
  • REKLAMA
  • #2 12031182
    Pontikos
    Poziom 39  
    Ocena: 1007
    Najprosciej - to NIE sciagac z Chomika map na ktore masz LEGALNA licencje - bo moga nie dzialac. A poza tym, sa z 2011, a mamy 2013 :) Wielka mi nowosc..

Wchodzisz na strone mio.com , rejestrujesz swoje urzadzenie - dostajesz login i haslo do legalnego sciagania map przeznaczonych dokladnie do Twojego modelu!
    Tam tez znajdziesz instrukcje w PDF co i jak po kolei robic!

Jest tam tez fajna opcja WYPOZYCZENIA map - nie musisz placic za rok, a np. za tydzien uzywania mapy danego kraju! (mapy Navman)
  • REKLAMA
  • #3 12118730
    jaax44
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Nie pie.... człowieku głupot, rejestracji mio moov m400 można dokonać do czerwca 2011, potem już NIE.
    A tą licencje to można sobie prawdopodobnie wsadzić.

Moderowany przez marek216:

Na początek proponuję grzeczniej. Ostrzeżenie na spamiętanie. Chamstwa nie będę tolerował.

• REKLAMA
  • #4 12119641
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    jaax44 napisał:
    rejestracji mio moov m400 można dokonać do czerwca 2011, potem już NIE.

Bzdura!
    Pod koniec ubiegłego roku rejestrowałem mio. Zakładam że dzisiaj też bym zarejestrował ale nie mam sztuki.

Zakładam, że na AM EU licencji nie masz więc zanim pociągniesz dyskusję z AM radzę zmienić forum zanim przypomnę sobie o innych guzikach niż "ostrzeżenie".
  • #5 12119679
    jaax44
    Poziom 2  
    Przepraszam za moje zachowanie.
    Faktycznie zarejestrowałem, ale co z tego.
    Ściągnąłem mapy ze strony producenta, i wyskoczył tylko komunikat- sorry, to nie dla twojego urządzenia.
  • REKLAMA
  • #6 12119699
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    jaax44 napisał:
    Ściągnąłem mapy ze strony producenta, i wyskoczył tylko komunikat- sorry, to nie dla twojego urządzenia.

Pobrałeś wersję nie dla swojej sztuki.
    Do tego modelu są chyba trzy wersje w zależności od map jakie były fabrycznie.
  • #7 12119714
    jaax44
    Poziom 2  
    Dobra, sprawdzę, na razie dzięki. :|
  • #8 12575499
    macendrju
    Poziom 1  
    Hej, mam ten sam problem z moov m400 Zalezy mi tylko na zaktualizowanej mozliwie do 2013 mapie Polski. Po zarejestrowaniu w zakladce aktualizacje mam tylko dostepne pliki z 2011. Karton z pomaranczowa pytka gdzies przesiałem przy przeprowadzcce, ale te pliki typu MioMorre for desktop mam.

Uprzejmie proszę o informacje co i jak zrobic, bo wszysscy piszą ze to proste a jednak odszukanie plikow nie jest tak proste. Czy ktos sobie z tym poradził?

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada nawigację MOOV M400 i poszukuje pomocy w wgraniu map Francji i Niemiec. Wskazano, że pobieranie map z nielegalnych źródeł może prowadzić do problemów z ich działaniem. Użytkownicy sugerują rejestrację urządzenia na stronie mio.com, co umożliwia legalne pobieranie map oraz dostęp do instrukcji. Pojawiły się również uwagi dotyczące wersji map, które mogą być niekompatybilne z danym modelem nawigacji. Inny użytkownik zgłasza problem z aktualizacją mapy Polski, wskazując na trudności w odnalezieniu odpowiednich plików.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA