Mam następujacy problem, TV LifeTec 7095VTS. Po wymianie trofopowielacza i procesora video TDA8843 2Y, TV wyświetla nenu nr programów, można wejść także w tryb serwisowy kod (install 4725), ale brak jest treści obrazu. Menu oraz nazwy programów wyswietlane są na czarnym tle. Próbowałem już przegrać pamięć ale bez rezultatu. Gdy przełącze na AV i podam syg. z magnetowidu jest ok.
Telewizor posiada proc. SDA5252-A005 i pamięć 24C08. Przy wejściu scart jest moduł 11ST19-7A z proc. Audio TDA9875A, i układ TDA9817. Czy uszkodzenie może być związane właśnie z tym modułem?
Proszę o jakąś radę, jak sprawdzić że z modułu wychodzi poprawny sygnał wizyjny, a może zacząć poszukiwania usterki od głowicy.
Telewizor posiada proc. SDA5252-A005 i pamięć 24C08. Przy wejściu scart jest moduł 11ST19-7A z proc. Audio TDA9875A, i układ TDA9817. Czy uszkodzenie może być związane właśnie z tym modułem?
Proszę o jakąś radę, jak sprawdzić że z modułu wychodzi poprawny sygnał wizyjny, a może zacząć poszukiwania usterki od głowicy.