logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 7 nie wykrywa dodatkowej karty dźwiękowej na starym komputerze

nimidre 09 Mar 2013 23:39 2235 2
REKLAMA
  • #1 12039466
    nimidre
    Poziom 2  
    Witam. Mam problem z kartą dźwiękową. Do tej pory korzystałam z systemów windows xp, później przerzuciłam się na linux mint 13. Na obu systemach karta dźwiękowa działała poprawnie. Dzisiaj zmieniłam system na windows 7 i zaczął się mój problem.
    Mam dwie karty dźwiękowe. Pierwsza jest to karta zintegrowana, która w cudowny sposób popsuła się na płycie głównej i nie odtwarza dźwięku (choć w menadżerze jest uznawana za sprawną) oraz dodatkową na slocie - tej nie wykrywa . Komputer jest stary, dlatego mam problem ze znalezieniem sterowników do tej karty (ze slotu). Co więcej, przeszukałam chyba cały internet w odnalezieniu odpowiedzi na to nurtujące pytanie CZEMU NIE DZIAŁA? i niestety nie odnalazłam, dlatego liczę, że ktoś z Was mi pomoże.

Dodaję screeny oraz identyfikatory sprzętu (karty dźwiękowej, która nie działa). Mam nadzieję, że ułatwi to znalezienie rozwiązania.

Chodzi mi dokładnie o Kontroler multimediów audio. Szukałam automatycznie oprogramowania, aczkolwiek nie udało mi się go odnaleźć.

Identyfikatory sprzętu
    PCI\VEN_125D&DEV_1969&SUBSYS_8898125D&REV_02
    PCI\VEN_125D&DEV_1969&SUBSYS_8898125D
    PCI\VEN_125D&DEV_1969&CC_040100
    PCI\VEN_125D&DEV_1969&CC_0401
  • REKLAMA
  • #2 12039551
    Kasek21
    Poziom 43  
    Ocena: 3537
    Zapomnij o sterownikach pod Win7 dla tej karty.

Model płyty głównej jaki?
    Wymontuj tą dodatkową kartę. Jak włączysz odtwarzanie jakiegoś utworu to pasek postępu w odtwarzaczu przesuwa się?
    Przedni panel (wejście mikrofonu/wyjście słuchawek) masz podłączony do płyty?
  • #3 12039588
    nimidre
    Poziom 2  
    Jeżeli wymontuję tę dodatkową kartę, to zostaje mi tylko zintegrowana na płycie głównej, która po prostu nie działa - dlatego mam tę dodatkową, która do tej pory na xp i linuxie była wykrywalna. Pasek postępu przesuwa się, po prostu nie ma dźwięku. Mikrofon i głośniki mam podłączone do dodatkowej karty dźwiękowej.

Płyta główna:

_________
    edit:
    Dałam sobie spokój i wróciłam na Linux.
    Wszystko gra.
    Pozdrawiam
REKLAMA