logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 7 - Brak dźwięku po instalacji, sterowniki zainstalowane, tylko szum

Bartek.96 22 Cze 2016 15:44 588 2
REKLAMA
  • #1 15761333
    Bartek.96
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witam!

Zdaję sobie sprawę z tego, że takowe tematy zapewne były już na tym forum poruszane, jednakże mój problem wygląda nieco inaczej niż te opisywane wcześniej.
    Zatem:
    1. W moim W7 nie ma dźwięku, wcześniej na WXP działał bez zarzutu.
    2. Po instalacji W7 nie musiałem instalować sterowników do karty dźwiękowej - w "Device Manager" jest pokazane (dołączony obrazek), że takowe są już zainstalowane.
    3. Dźwięk mam ustawiony na FULL - 100% głośności.
    4. Gdy do zielonego wyscia karty podłączam głośniki lub słuchawki, słychać jedynie szum.
    5. W "Speakers Properties" gdy robię test głośności, oczywiście nic nie słychać.
    6. Sprawdzałem aktualizacje sterowników - komputer twierdzi, że są one najnowszą wersją i żadnych nowych aktualizacji nie ma.

Co może być przyczyną braku dźwięku? Naprawdę próbowałem już wielu sposobów i wciąż nic. Windows 7 - Brak dźwięku po instalacji, sterowniki zainstalowane, tylko szum
  • REKLAMA
  • #2 15761397
    macgyver96
    Poziom 17  
    Ocena: 65
    W panelu sterowania wejdź w zakładkę dźwięk, możesz mieć źle ustawione urządzenie wyjściowe dźwięku.
    Takową opcję możesz również mieć w panelu kontrolnym sterownika dźwięku.
  • #3 15761829
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10422
    Masz dwie karty? Zintegrowana Realtek'a i C-Media pod Pci? Probowales jedna wylaczyc/zdemontowac?
REKLAMA