logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PHILIPS VR456/58 - Zniekształcenia obrazu i dźwięku w trybie LP, jak naprawić?

BIKEROS6 19 Lut 2005 21:10 1262 2
REKLAMA
  • #1 1246155
    BIKEROS6
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Magnetowid nagrywa w SP normalnie. A na LP jak się już odtwarza zrobione nagranie to pojawiają się zniekształcenia obrazu i fonii. Nie cały czas. W momencie właśnie tych momentach wskaźnik LP miga a taśma w kasecie przyspiesza i zwalnia. Podejrzewam że problem tkwi w synchronizacji fazy i prędkości w tym trybie LONG PLAY. Wyciściłem cały mechanizm w obrębie przesuwu taśmy i wymieniłem rolkę dociskową i tak jakby się polepszyło( przed naprawą w ciągu pierwszych 5min. usterka nastepywala a po mojej ingerencji już nie tylo później).
  • REKLAMA
  • #2 1246374
    Giciomen
    Poziom 17  
    Ocena: 33
    Witam nie za dużo masz możliwosci.....
    1) sprawdz głowice a/c czy nie jest "z rowkiem" jesli jest wiadomo wymiana, jesli jest sprawna stawiam na dysk....:( i tu jest problem pnieważ Philips liczy sobie ilośc głowic razy 100zł. .... podro:)
  • #3 1246482
    zgodny
    Poziom 19  
    Ocena: 26
    musissz wyczyśćic hamulec lewego talerzyka ale najprawdopodobniej przyczyną złego nagrywania jest ogólne zużycie mechaniki za duże koszty u pana Philipsa występują Kity_naprawcze można sróbować naprawić ale tylko do kaset 180min..głowica występuje razem z upper drum(naprawa nieopłacalna i nielogiczna)
REKLAMA