logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Vigor Router - Błąd 500 OOPS przy połączeniu FTP w Total Commanderze

user1983 20 Mar 2013 00:00 1575 6
REKLAMA
  • #1 12085396
    user1983
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Mam problem z podłączeniem się po ftp do routera vigor. W total commander ustawiam host jako adres IP, ustawiam użytkownika i hasło, ale przy próbie połączenia otrzymuję komunikat:
    500 OOPS: cannot change directory:NOROOT

W ustawieniach jest włączony dostęp przez ftp, zmieniałem nawet hasła, ale nic to nie pomogło. Jak sobie z tym poradzić? Na inny model vigora z innym adresem działa wszystko prawidłowo.
  • REKLAMA
  • #2 12085573
    vegasic
    Poziom 13  
    Ocena: 18
    A co z zapora sieciowa?
  • REKLAMA
  • #3 12086270
    user1983
    Poziom 15  
    Na jednym i na drugim nie ma żadnej ustawionej na routerze.
  • REKLAMA
  • #4 12091394
    vegasic
    Poziom 13  
    a podałeś adres IP urządzenia jakie ma być dostępne z zewnątrz ( DMZ Host IP Address) sieci?

Dodano po 2 [minuty]:

moze trzeba zmienic firmware w routerze?
  • REKLAMA
  • #5 12091413
    user1983
    Poziom 15  
    Adres IP urządzenia jest stały i jest taki sam. Przez www na router po IP wejdę, przez ftp nie mogę. Oba urządzenia mają inne adresy IP.
  • #6 12091422
    vegasic
    Poziom 13  
    znaczy chcesz administrować routerem po FTP, czy tak?
  • #7 12091431
    user1983
    Poziom 15  
    Po ftp mało zadministrujesz. Chodzi o aktualizację firmware przez ftp, a nie lokalnie albo przez www. Chodzi mi na jednym, a do drugiego nie mogę się połączyć. Pojawia się problem z hasłem, choć jest prawidłowe i trochę mnie to nurtuje. Szukałem problemu w necie, ale nic ciekawego co by mi pomogło nie zadziałało. Chcę znaleźć powód i rozwiązanie tego sam dla siebie. W ostateczności mogę działać po www, ale chcę znaleźć powód dlaczego ftp nie działa.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z połączeniem FTP do routera Vigor, otrzymując komunikat o błędzie 500 OOPS: cannot change directory:NOROOT. Pomimo poprawnych ustawień (adres IP, użytkownik, hasło) oraz włączonego dostępu FTP, połączenie nie działa, podczas gdy na innym modelu Vigor z innym adresem IP wszystko funkcjonuje prawidłowo. W dyskusji poruszono kwestie związane z zaporą sieciową oraz koniecznością zmiany firmware'u routera, jednak użytkownik potwierdził, że zapora nie jest ustawiona, a adres IP urządzenia jest stały. Użytkownik poszukuje rozwiązania problemu z połączeniem FTP, które jest istotne dla aktualizacji firmware'u.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA