logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta dźwiekowa.Dla domowego studia (nagrywanie wokali itp.)

PrezesPFj 24 Mar 2013 17:19 5508 10
REKLAMA
  • #1 12105781
    PrezesPFj
    Poziom 9  
    Witam, eksperymentuje trochę w domu z muzyką zakupiłem mikrofon i cały czas dokonuje kolejnych zakupów sprzętu dla domowego studia, aby stworzyć dogodne warunki dla rozwoju.
    Kolejnym zakupem myślę ze przydatnym będzie płyta dźwiękowa. Proszę o pomoc przy wyborze takiej która będzie dobra i pasowała dla mojej płyty bez mniejszego problemu.
    Płyta:
    GIGABYTE GA-P35-DS3L

PS. Na jednym z forum nasunęła sie odpowiedz ze ta płyta będzie pasować
    -Creative Sound Blaster Audigy SE
    Ale proszę o Wasze spostrzeżenia i rady. Z góry dziękuje
  • REKLAMA
  • #2 12109955
    zieloczek100
    Poziom 38  
    Ocena: 51
    Pasowała to będzie praktycznie każda, ważny jest budżet i jak zaawansowany sprzęt będziesz podłączał, aby nic niczego nie ograniczało.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 12113484
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 12114006
    PrezesPFj
    Poziom 9  
    Tak bardziej rozchodzi się o budżet którym dysponuje, tę sprzęty które podałeś są na pewno
    rewelacyjne. A co sądzisz o te karcie która podałem w opisie opłaca sie za tą cenne w tej chwili dogodnej cenie. A tak poza tym mam tylko mikrofon mam USB. Myśle ze na razie nie będę w jakieś inne sprzęty inwestował oprócz miksera.
    Rozmyślam sprawę czy kupno karty dźwiękowej jest przydatnym elementem takiego początkowego studia? Jak już wspomniałem na razie tylko mam mikrofon. Czy jakość nagrywania wokali nabierze większego koloryty ?
  • #6 12114053
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 12114124
    PrezesPFj
    Poziom 9  
    Proszę: Windows 7, 32-bitowy, 2 GB RAM, Intel core 2 duo cpu e7200
  • #8 12114968
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 13060039
    anemone150
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    hmm,
    A karta dźwiękowa pod Win 7, intel core i7, 4GB ?
    żeby była lepsza od wbudowanej w laptopa Realtek HD Audio.
    najlepiej na USB. :)
  • #10 13060708
    patrykpeczek1
    Poziom 24  
    Ocena: 5
    Nie tak ważne jest tutaj co masz w PC, tylko jaką karte kupisz. Bo każda będzie działać.
    Kolega wyżej dobrze Ci zaproponował w cenie do 100 zł - Audigy 2 ZS Gold. Ostatnio wylicytowałem taką za 54 zł.
    Albo zwiększ trochę budżet i kup jakiegoś Asus'a Xonar.
  • REKLAMA
  • #11 13063426
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2106
    Audigy 2 NX

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje karty dźwiękowej do domowego studia nagraniowego, aby poprawić jakość nagrywania wokali. Wskazano, że karta Creative Sound Blaster Audigy SE może być kompatybilna z płytą główną GIGABYTE GA-P35-DS3L, jednak użytkownicy sugerują lepsze opcje, takie jak Audiotrak MAYA U5 (USB) lub ESI MAYA 44 (PCI). Wskazano również na karty Asus Xonar oraz Audigy 2 ZS jako dobre alternatywy. Użytkownik zastanawia się nad budżetem oraz przydatnością karty dźwiękowej w kontekście posiadanego mikrofonu. Wiele odpowiedzi podkreśla, że karty Creative mogą nie spełniać oczekiwań w bardziej profesjonalnych zastosowaniach.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA