Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Słuchawki Philips SHD8900 - Brak dźwięku, migają niebieskie diody na bazie i sł.

kiler78 25 Mar 2013 21:37 1368 1
  • #1 25 Mar 2013 21:37
    kiler78
    Poziom 9  

    Witam,
    Mam słuchawki Philipsa SHD8900. Kupiłem je już dawno temu i spisywały się znakomicie do wczoraj. Otóż podczas oglądania filmu zaczęły "padać" mi akumulatorki - rozładowały się. Słychać był bip co jakiś czas i się całkiem wyłączyły.
    Odłożyłem je na bazę, aby się podładowały (dioda zielona migała szybko - ładowanie). Na następny dzień (dioda zielona świeciła światłem ciągłym - aku naładowane) chciałem dokończyć oglądać film na słuchawkach... a tu zonk. Słuchawki nie działają - totalny brak dźwięku.
    Wiem, że akumulatorki są naładowane (sprawdzałem miernikiem) a po zdjęciu z bazy miga niebieska dioda na bazie i słuchawkach, chociaż powinna się zapalić na stałe => co oznaczałoby połączenie między słuchawkami i bazą.
    Ciekawostką jest to, że diody na bazie i w słuchawkach migają jednocześnie, tj. zapalają się i gasną w tym samym czasie.
    Ktoś wie, co może być przyczyną braku połączenia słuchawek z bazą, lub braku transmisji dźwięku?

    0 1
  • #2 15 Sie 2013 22:01
    kiler78
    Poziom 9  

    Witam, temat trochę stary, lecz mam inny objaw (podobny, lecz odmienny):

    Słuchawki Philips SHD8900 leżą na bazie, mignie dioda niebieska 1 raz (krótko), po czym dioda zielona ~15 razy szybko. I tak w kółko.
    Zdejmuję słuchawki z bazy - miga wolno niebieska dioda na bazie, a na słuchawkach nic - i cisza - nic nie gra.
    Próbowałem "force reconect" - nie działa.
    Baterie po zmierzeniu multimetrem mają w okolicy 1,2V (akumulatorki philipsa z odsłoniętymi "tyłami".
    Co może być przyczyną niedziałania słuchawek?
    Jeszcze niedawno słuchawki działały normalnie.
    Proszę o pomoc.

    0