logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć multiroom w nc+ przez WiFi bez ciągnięcia kabli?

Kamix121 26 Mar 2013 16:54 19254 4
REKLAMA
  • #1 12114566
    Kamix121
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam, mam zamiar zakupić multiroom w nc+ i podłączyć 2 telewizory. Zostaje więc do zaplanowania kwestia techniczna, ciągnięcie kabli nie wchodzi w grę więc zostało wifi. Nie wiem za bardzo co kupić i jak to podłączyć, myślałem aby kupić acesspoint i podłączyć go do turbodekodera a biały dekoder do jakiegoś adaptera wifi. W dekoderach nie musi być internetu z tego co się orientuje a kabel antenowy mam możliwość podłączenia do 2 dekoderów. Będzie to wszystko działać i jaki adapter i ap musiałbym kupić? (chyba że ze starym ap z radiówki będzie działać EDIMAX EW-7206APg)
  • REKLAMA
  • #2 12116225
    voitek1
    Poziom 39  
    Ocena: 287
    1. Adaptery kupujesz razem z dekoderami od nc+.
    2. Router w zależności od tego jaki masz internet? ADSL (przez telefon), kablówka, czy radio?
    3. Jeśli (jak rozumiem) masz radiówkę, to masz już pewnie modem. A jeśli do radiówki masz już podłączonego swojego EdiMax i WiFi w domu to możesz spokojnie z niego korzystać (pod warunkiem, że jest zasięg WiFi przy dekoderach) - wtedy pkt.1.
  • REKLAMA
  • #3 12117747
    welniak36
    Poziom 10  
    Witam. Mam Multiroom standard HD z (jeszcze) "n". Do obydwu dekoderów mam adaptery http://www.ceneo.pl/6668620 , internet z Neostrady (Livebox 2.0 ale wcześniej Livebox 1.0 i też działał). Wszystko w sieci, internet jest w obydwu dekoderach (przy Livebox 1.0 czasami na białym sygnał ginął).
  • REKLAMA
  • #4 12135655
    Fotodetektor

Poziom 30  
    Ocena: 335
    Możesz zastosować transmiter sieciowy.
    Przy jego zastosowaniu musisz spełnić pewne warunki do prawidłowej pracy.

TP-LINK TL-PA411KIT , L-PA2010 lub podobne
    Konto firmowe:
    OMNI-SAT
    WP 11, Wołów, 56-100 | Strona WWW: www.omnisat.pl
  • #5 12137691
    Kamix121
    Poziom 10  
    Ok, dzięki za pomoc, już prawie zdecydowałem się na te cholerne kable :) ze względu na brak zasięgu wifi na piętrze poniżej :( Możliwe że router słaby (sagem f@st 2704) ale nie chce ryzykować kupnem nowego bo może się okazać że też nie da rady.

Ten transmiter to ciekawa sprawa :) poczytam trochę o tym i się zastanowię.
REKLAMA