logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z Sony Ericsson T230? Metody i porady użytkowników

danieloxx 22 Lut 2005 10:46 1595 10
REKLAMA
  • #1 1253899
    danieloxx
    Poziom 14  
    Mam problem. Nie moge zdjąć simlocka z Sony Ericksona T230. Pomocy !
    Są na to jakieś metody ?
  • REKLAMA
  • #2 1253924
    siwy3
    Poziom 20  
    Ocena: 6
    witam podales za malo informacji. Napisz jakiego uzywasz programu.
  • #3 1254303
    danieloxx
    Poziom 14  
    a jak to sprawdzić?

Dodano po 2 [minuty]:

a nie wystarczy że podam model telefonu. Chcę zdjąc simlocka ale niewiem jak odczytać imei bo na dzień dobry pisze włoż karte sim. i tylko jak nacisneo 0 pojawia się okienko gdzie można wpisać numer alarmowy.

Dodano po 52 [sekundy]:

jak wpisuje tam numer *06# to mi wyskakuje blokada telefonu podaj kod. Czy ktoś mi pomoże?

Dodano po 46 [sekundy]:

CZy ten kod blokady telefonu to jest kod simlock?
  • REKLAMA
  • #4 1254345
    Kristoff10
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 54
    Masz chociaż DIVa?? czy jakiś inny sprzęt do SE?? Napewno nie bo nawet nie wiesz że aby sprawdzić IMEI to kod nie jest *06# tylko *#06#, także idź do serwisu niech tam to zrobią osoby które się choć trochę na tym znają...
  • REKLAMA
  • #5 1254356
    danieloxx
    Poziom 14  
    dzięki za kod ale powiedz w jaki sposób mogę sciągnąć simlocka. Jest na to jakiś kalkulator? W poprzednich postach czytałem że potrzebny "terminator", ale czy aby napewno?

Dodano po 3 [minuty]:

A tak poza tym gdzie to kupić i mniejwięcej ile kosztuje?
  • #6 1254426
    Kristoff10
    ŻADEN KALKULATOR!!!!!! Potrzebujesz DIVa i terminator koszt około 80-100zł, więc dlatego lepiej i taniej iść do serwisu niech to tam zrobią....
  • #7 1254467
    Mariusz i Ola
    Poziom 21  
    Ocena: 3
    Kristoff - oni już tego porostu nigdy nie zatrybią...

...możemy sobie pisać i pisać...
    ...a oni będą pytać i pytać...

Pozdrawiam!
  • #8 1254492
    Kristoff10
    Jak się zaraz zdenerwuję każdy temat gdzie ktoś powie jeszcze o kalkulatorach będzie wywalony... ile można...
  • #9 1254575
    witek1234
    Poziom 17  
    Ocena: 20
    witam
    ludzie czy wy myslicie ze kazdy telefon calcem zrobicie jak kazdy w domciu miałby taki programik nie miałbym na chleb :)
    a odnosnie SEt230 poczytaj wczesniejsze posty dowiesz sie all
    pozdr.
  • #10 1254618
    Mariusz i Ola
    Poziom 21  
    Ocena: 3
    Tak Witku, już nawet niechce mówić ile się takich postów upisze...
    Ale do tomanów to poprostu nie dociera. Zlewają wszystko i wszystkich! Każdy ma tego powyżej uszu! Tylko jak to zwalczyć??? Nie czytają , nie szukają... Tylko na gotowe wszystko by chcieli!
  • REKLAMA
  • #11 1983240
    danieloxx
    Poziom 14  
    O.K. Temat zostaje zamknięty. (Na prośbę admina)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem ze zdjęciem simlocka z telefonu Sony Ericsson T230. Próbuje odczytać kod IMEI, jednak standardowy kod *06# wywołuje blokadę telefonu i prośbę o podanie kodu blokady, który nie jest jednoznaczny z kodem simlocka. Wskazano, że poprawny kod do odczytu IMEI to *#06#. Do zdjęcia simlocka nie wystarczy kalkulator kodów; konieczne jest użycie specjalistycznego sprzętu, takiego jak DIV i programatora Terminator, których koszt wynosi około 80-100 zł. Zalecane jest skorzystanie z usług serwisu, gdzie osoby z odpowiednim doświadczeniem mogą bezpiecznie zdjąć simlocka. Dyskusja podkreśla, że samodzielne próby bez odpowiedniej wiedzy i narzędzi są nieskuteczne, a użytkownicy często nie czytają dostępnych informacji przed zadawaniem pytań.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA