a nie wystarczy że podam model telefonu. Chcę zdjąc simlocka ale niewiem jak odczytać imei bo na dzień dobry pisze włoż karte sim. i tylko jak nacisneo 0 pojawia się okienko gdzie można wpisać numer alarmowy.
Dodano po 52 [sekundy]:
jak wpisuje tam numer *06# to mi wyskakuje blokada telefonu podaj kod. Czy ktoś mi pomoże?
Masz chociaż DIVa?? czy jakiś inny sprzęt do SE?? Napewno nie bo nawet nie wiesz że aby sprawdzić IMEI to kod nie jest *06# tylko *#06#, także idź do serwisu niech tam to zrobią osoby które się choć trochę na tym znają...
dzięki za kod ale powiedz w jaki sposób mogę sciągnąć simlocka. Jest na to jakiś kalkulator? W poprzednich postach czytałem że potrzebny "terminator", ale czy aby napewno?
Dodano po 3 [minuty]:
A tak poza tym gdzie to kupić i mniejwięcej ile kosztuje?
witam
ludzie czy wy myslicie ze kazdy telefon calcem zrobicie jak kazdy w domciu miałby taki programik nie miałbym na chleb a odnosnie SEt230 poczytaj wczesniejsze posty dowiesz sie all
pozdr.
Tak Witku, już nawet niechce mówić ile się takich postów upisze...
Ale do tomanów to poprostu nie dociera. Zlewają wszystko i wszystkich! Każdy ma tego powyżej uszu! Tylko jak to zwalczyć??? Nie czytają , nie szukają... Tylko na gotowe wszystko by chcieli!
✨ Użytkownik ma problem ze zdjęciem simlocka z telefonu Sony Ericsson T230. Próbuje odczytać kod IMEI, jednak standardowy kod *06# wywołuje blokadę telefonu i prośbę o podanie kodu blokady, który nie jest jednoznaczny z kodem simlocka. Wskazano, że poprawny kod do odczytu IMEI to *#06#. Do zdjęcia simlocka nie wystarczy kalkulator kodów; konieczne jest użycie specjalistycznego sprzętu, takiego jak DIV i programatora Terminator, których koszt wynosi około 80-100 zł. Zalecane jest skorzystanie z usług serwisu, gdzie osoby z odpowiednim doświadczeniem mogą bezpiecznie zdjąć simlocka. Dyskusja podkreśla, że samodzielne próby bez odpowiedniej wiedzy i narzędzi są nieskuteczne, a użytkownicy często nie czytają dostępnych informacji przed zadawaniem pytań. Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.