logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z Sony Ericsson T230? Metody i narzędzia

w81 20 Lis 2005 13:15 1035 3
REKLAMA
  • #1 2008141
    w81
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Witam wpadł mi w posiadanie SE T230 ale ma simlocka na Plusa ja posiadam IDE no i od rana przeszukuje forum szukam jak sciagnac simlock w temacie
    "SonyEricsson- Simlock itp"przeczytałem ze mozna sciagnac przez kabel usb ale trzeba jakies piny w kablu przelutowac ale gdziesz w "szukaj" znalazlem pare tematów ze nib nie mozna sciagnac sima z tego telefonu po przez kabel tylko jakmis "TERMINATOREM lub "DIVEM" wiec czy ktos mogł by mi wytłumaczyc czy da sie sciagnac kable aha dodam ze bylem w komisie sima sciagnac ale koles sciagal przez kabeli i nie mogl ustanowic polaczenia z komputerem i jego diagnoza byla taka ze "wtyczka w tele jest zepsuta "
    ja uzyskalem polaczenie tego telefonu z komputerem ale przez program "Cell Phone Manager" program wykrywa tele tylko ze akurat ten priogram jest do kopiowania rzeczy do tele itp.a a tak na marginesie to potrzbuje serial do tego programu jak jtos by posiadal to bym byl bardzo wdzieczny z namiar albo wyslanie na meila wojosl(_at_)wp.pl
  • REKLAMA
  • #2 2008245
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2086
    Kup sobie kabel na allegro T28 i wtedy nic nie będziesz przerabiał a programem semc tool 3.3 zrobisz locka bezproblemowo. Programy terminator idiv potrzebują klucza więc nimi zaq free nie zrobisz. A w komisie wystarczyłoby aby gościu przemył spirytusem złącze od telefonu i by było po problemie bo zapewne jest gniazdo zabrudzone i był problem z komunikacją.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #3 2008830
    w81
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    ja posiadam kabel ERI T68 on sie nadaje czy nie bardzo ??
  • #4 2009056
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2086
    To kabelek T68 trzeba właśnie przerabiać, a opisy przeróbek są w tym topicu co go czytałeś.
    pozdr
REKLAMA