logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nagrywanie mikrofonem na Skype - brak dźwięku, sterownik Realtek 5.10.0.5904, XP

Woko 08 Kwi 2013 19:00 1284 1
REKLAMA
  • #1 12173492
    Woko
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Witam.
    Od kilku dni mam kłopot z nagrywaniem głosu poprzez mikrofon a dotyczy to głównie rozmów na Skypie. Ja wszystkich słyszę, natomiast mój głos do nich nie dociera.
    Podejrzewam brak odpowiedniego sterownika, bo do niedawna nie było z tym problemu.Mam obecnie wgrany sterownik Realteka 5.10.0.5904,ale nie pomaga.
    Posiadam Windows Xp + SP3, płyta główna Asus M2A-VM
    WE właściwościach audio > nagrywanie dzwięku > głośność --- suwak od głośności
    jest aktywny, natomiast suwaki od głośności mikrofonu, CD, wejścia itd nieczynne.
    W OPCJE mamy: właściwości oraz sterowniki zaawansowane.
    Jak otworzyć te sterowniki zaawansowane, aby regulować głośnością mikrofonu?
    Proszę o sugestie i podpowiedzi.
    Wojciech
  • REKLAMA
  • #2 12175560
    Woko
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Temat został rozwiązany. Otóż w jednym z postów autor narzekał na wersję Skypa.
    Ja również wgrałem kolejną wersję i wtedy wystąpił problem z mikrofonem miałem
    v. 6.3.60.105 a teraz wróciłem do do 5.10.0.116.
    Mikrofon działa znakomicie nawet z odległości 2-3m. Widocznie ta nowa wersja Skypa jest zapewne z drobnymi błędami.
    TEMAT ZAMYKAM.
REKLAMA