logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przywrócić system Windows 98SE po zniknięciu ikon z pulpitu?

djpeterek 23 Lut 2005 18:04 1731 5
REKLAMA
  • #1 1258611
    djpeterek
    Poziom 23  
    Ocena: 27
    tak jak w temacie przed chwilą kolega dał na cd pomoce do zadania płytka bez wirusów bo sprawdzałem ale skopiowałem sobie 2 pliki z tej płyty na pulpit i problem się stał nie samowity komputer nagle mi się zresetował zaczął skanować na dosie i wyskoczyło mi że jest jakis błąd aby przeskanować w systemie windows odpaliłem później to skanowanie na windowsie wykrył błąd dałem usuń błąd i tak kilka krotnie a tu nagle pulpit mi zniknął cały odmowa dostępu po restarcie wróciły ikony systemowe a reszta znikła bez śladu i teraz mam pytanie jest sposób na przywrócenie systemu np z poprzedniego dnia?
  • REKLAMA
  • #2 1258637
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10423
    Nie, jednynie rejestr mozna przywrocic, F8 i tryb msdos i tam:
    scanreg /restore

Co do plikow to poszukaj ich w katalogu C:\Windows\Desktop lub Pulpit lub w Szukaj plikow lub folderow wpisz nazwe pliku, ktory byl na pulpicie moze cos znajdzie o ile ich nie skasowalo ;-)
  • REKLAMA
  • #3 1258774
    djpeterek
    Poziom 23  
    nic nie znajduje w wyszukiwarce hyba zostały usuniete bez powrotnie przez system :( wszystkie schematy i materiały o elektronice poszły...
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 1260095
    Zbynia
    Poziom 31  
    Ocena: 51
    albo poprostu przeinstaluj system(bez formatowania)
  • #6 1260229
    djpeterek
    Poziom 23  
    tylko pytanie czy da to coś bo odzyskałem pliki systemowe na pulpicie ale trzymałem sobie jeszcze na nim foldery utworzone przeze mnie a scandisck wykrył jakąś długą nazwę próbował usunąć błąd a potem zrobił operacje przenieś folder lub usuń nie wiem jak to możliwe to wszystko się działo w ułamkach sekundy :(
REKLAMA