logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wieża Philips FW350c zawiesza się po kilku utworach CD - co robić?

jagus 23 Lut 2005 21:36 1886 6
REKLAMA
  • #1 1259307
    jagus
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam trafił do mnie z nieczytającym płyty CD po solidnym oczyszczeniu zaczął czytać ale po 2,3 utworach zawieszał się i wieża przechodziła automatycznie na tuner więc wymieniłem laser niestety usterka pozostała bez poprawy dzieje się to na płytkach orginalnych ,CDR wogule nie czyta
    może ktoś walczył z podobnym zjawiskiem będę wdzięczny za wskazówki
    pozdrowionko
  • REKLAMA
  • #2 1259464
    darek.t
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Czy wymieniłeś kpl pick-up z dwoma śilnikami czy sam laser CDM12.1
  • REKLAMA
  • #3 1259521
    jagus
    Poziom 12  
    Wymieniłem sam laser CDM12.1 myślisz że to jeden z silniczków ?
  • #4 1259628
    btomko
    Poziom 34  
    Ocena: 404
    A kto ci sprzedał sam laser tu się wymienia cały moduł z silnikami
  • REKLAMA
  • #5 1259784
    darek.t
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Sprawdz silnik obrotu płyty może pobierać zbyt duży prąd co powoduje przegrzewanie drivera i wyłaczanie CD . A same lasery sprzedaje także ,Poltronik po 40zł info dla kolegi wyżej.
  • #6 1262298
    btomko
    Poziom 34  
    Ocena: 404
    Z tą firmą miałem doczynienia i juz nigdy więcej
  • REKLAMA
  • #7 1262342
    jagus
    Poziom 12  
    Dzięki jutro powalczę z tematem odpiszę jeżeli uda mi się coś z tym zrobić
    Sam laser można kupić ja go kupiłem w INTER-CHIPIE raczej nie podejżewam żeby nowy miał identyczne objawy jak ten stary
    przyjżę się silniczkom, a swoją drogą czy ktoś się oriętuje jak ta wieża czyta płyty CDR ?

Podsumowanie tematu

✨ Wieża Philips FW350c ma problem z odtwarzaniem płyt CD – po kilku utworach zawiesza się i przełącza automatycznie na tuner. Po oczyszczeniu mechanizmu laser zaczął czytać płyty, ale problem pozostał. Wymieniono sam laser CDM12.1, jednak usterka nie ustąpiła. Wskazano, że w tym modelu należy wymieniać cały moduł pick-up wraz z dwoma silnikami, a nie tylko laser. Zasugerowano sprawdzenie silnika obrotu płyty, który może pobierać nadmierny prąd, powodując przegrzewanie drivera i wyłączanie odtwarzacza CD. Laser można kupić osobno, np. w sklepie INTER-CHIP, jednak istnieje podejrzenie, że nowy laser może mieć podobne objawy jak stary. Pojawiła się również kwestia kompatybilności wieży z płytami CDR, które nie są odczytywane.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA