logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

router ADSL zanika internet przy podłączeniu 2 komputerów

ralfik825 12 Kwi 2013 20:51 1329 3
REKLAMA
  • #1 12190974
    ralfik825
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam proszę o pomoc wszystkich użytkowników elektrody a więc problem wygląda następująco
    jakiś miesiąc temu była awaria internetu myślałem że to u mnie jest coś nie tak więc postanowiłem od nowa wprowadzić ustawienia do routera (ADSL) no i wszystko ładnie pięknie zaczyna się jazda mam dołączony router WIFI do routera ADSL ja osobiście podłączony jestem do routera ADSL a brat zaś do routera WIFI (bezprzewodowo) i problem zaczyna się tu:

siedzę sobie na internecie sam (jego komp jest wyłączony) internet pięknie mi śmiga ale kiedy on odpali komputer i zacznie korzystać z internetu tzn. przeglądać strony internet dosłownie staje raz na moim komputerze raz na jego... nie da się korzystać bo załóżmy mi strona się nie załaduje dopóki jemu się nie skończy ale gdy ja sie połączę przez wifi i on też internet chodzi normalnie na obu komputerach gość ktory był żeby to naprawić powiedział że oba routery nadają na tym samym ip nie wiem dokładnie jak to jest proszę o pomoc bo naprawdę nie wiem co mam robić
    dołączam schemat proszę pomocy ;/router ADSL zanika internet przy podłączeniu 2 komputerów
  • REKLAMA
  • #2 12191035
    BILGO
    Poziom 38  
    Ocena: 725
    To zmień na którymś routerze adres IP, np na routerze "wifi"...
  • REKLAMA
  • #3 12191077
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2681
    DHCP masz wyłączone na tym WR741N?
  • #4 12195385
    ralfik825
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    BILGO napisał:
    To zmień na którymś routerze adres IP, np na routerze "wifi"...
    jak zmienić te IP ?

Dodano po 6 [minuty]:

jimasek napisał:
    DHCP masz wyłączone na tym WR741N?
    jest włączone
REKLAMA